Index Reguli

Unde și când votez?

Alegerile locale se desfășoară într-o zi, pe 27 septembrie, iar secțiile de votare sunt deschise între orele 7:00 și 21:00.

Dacă nu aveți o reședință diferită de domiciliu, veţi vota la secția unde sunteţi arondat/ă, pe care o puteți afla de pe pagina web www.registrulelectoral.ro.

Alegătorii cu viză de flotant/reședință pot vota în:

 1. în localitatea de reședință (unde au viza de flotant)
  1. pe listele permanente, dacă au depus în prealabil o cerere la primăria respectivă (data limită4 septembrie 2020)
  2. pe liste suplimentare: alegătorii cu viză de flotant care nu au depus cererea de actualizare în Registrul Electoral pot vota în localitatea de reședință (secundară) pe liste suplimentare
 2. în localitatea de domiciliu (adresa din cartea de identitate) dacă nu au depus cerere la primărie pentru înregistrarea reședinței

Citește mai multe în Cum pot vota la alegerile locale din 27 septembrie 2020 cei cu reședință nouă / viză de flotant?.

Lista cu secțiile de votare poate fi găsită aici. Citește mai multe despre listele electorale. Puteți găsi secțiile și pe harta dezvoltată de Autoritatea Electorală Permanentă 

Alegătorii care nu se pot deplasa, sunt internați în spitale sau se află în penitenciare sau arest pot solicita urna mobilă.


Înapoi la cuprins

13 comentarii

 1. La sectorul 1 se pot face carti de identitate doar cu programare online si nu mai au disponibil niciun loc pana pe 27 septembrie. Eu am domiciliul de facto de la inceputul anului in sectorul 1, dar am amanat schimbarea documentelor din cauza de covid si pentru ca avem nevoie de documente zilnic (ultima data cand am schimbat cartea de identitate m-au lasat 2 saptamani fara carte de identitate spunandu-mi sa ma descurc si eu cum pot). Vreau sa votez pentru primarul din sectorul in care locuiesc si in care voi locui multi ani de acum incolo, ce pot sa fac?

  1. Buna ziua. Puteti incerca sa refaceti documentul si in ziua alegerilor – de regula se fac documente în regim de urgență, dar ar fi bine să întrebați dacă se aplică și pentru aceste alegeri.
   Pe de altă parte, alegătorii pot vota cu documente care ar fi expirat în perioada 1 martie -27 septembrie 2020.

   Conform Hotararii BEC nr 81 din 7 septembrie, art 3:

   (1) Cetăţenii români îşi exercită dreptul de vot pe baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu sau paşaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar, acte valabile în ziua votării.

   Alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie -27 septembrie 2020, îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia.

 2. Buna ziua, M-am inscris pentru votul prin corespondenta pentru parlamentarele din decembrie, locuind in diaspora.
  Pentru locale o sa fac deplasarea in Bucuresti, unde am inca buletin valabil.
  Pe site-ul registrului electroral insa nu-mi mai apare sectia de arondare, ci doar un mesaj pop-up care imi spune ca sunt inregistrata pentru a vota prin corespondenta.
  Voi putea totusi vota la locale ?
  Multumesc

   1. Buna ziua,
    Da, sunt domiciliata in sectorul 4.
    Votul la locale nefiind posibil prin corespodenta, ar trebui sa ma regasesc pe liste chiar daca sectia nu este afisata pe site-ul registrului ?
    Multumesc

 3. Buna ziua, in saptamana alegerilor nu sunt in licalutatea dw domuciliu. Pit totusi vota pentru localitatea de domiciliu respectiv S3 aflandu-ma in provincie/la o sectie de votare din provincie?
  Multumesc pentru raspuns.

  1. Buna ziua. Nu puteti vota in alta localitate. Trebuie sa votati la sectia unde sunteti arondata conform Registrului Electoral, in sector 3. Puteti vota in alta localitate doar daca aveti viza de flotant, dar pentru candidatii din localitatea respectiva.

 4. Buna ziua,
  Sotul meu este din Popesti Leordeni si vreau sa stiu daca poate vota pe o lista suplimentara in Bucuresti (sect 1) sau daca cei din Ilfov pot vota si pentru Primaria Capitalei?

  1. Buna ziua,

   Daca are domiciliul in Popesti Leordeni nu poate vota in Bucuresti. Se poate vota in alta localitate doar daca persoana respectiva are resedinta (Viza de flotant) acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *