Index Reguli

Cum pot vota alegătorii aflați în izolare sau carantină?

Alegătorii care au documente doveditoare pot solicita urna specială – citește aici care sunt modalitățile de solicitare. Dacă nu aveți un document doveditor nu puteți solicita urna specială.

La solicitarea EFOR, Biroul Electoral Central ne-a transmis următoarele informații referitoare la documentele doveditoare.

 

Pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVlD – 19, sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleași documente care au fost prezentate şi în anii anteriori).

Pentru persoanele confirmate cu infecţia COVID – 19, izolate la domiciliu sau într-o locaţie declarată, este necesar cel puţin unul din următoarele documente:

  • biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul și indicaţia de izolare

sau

  • decizia de izolare emisă de Direcţia de Sănătate Publică,

sau

  • rezultatul testării COVID-19 RT PCR (pozitiv) din ultimele 14 zile

 

Pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantina institutionalizată, impusă aţâţ pentru persoanele care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID-19, cât și pentru contacți ai persoanelor infectate, sunt necesare următoarele documente:

  • decizia de carantină emisă de Direcţia de Sănătate Publică

Detalii despre cum se emite aceste decizii puteți găsi în Ordinul Ministerului Sănătății nr. 1.309 din 21 iulie 2020privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2


Înapoi la cuprins

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *