Votare nepermisa

Buna ziua! Am 20 de ani si beneficiez de viza de flotant pe judetul Constanta. In ziua votului mi s-a spus ca nu am voie sa votez in Constanta, deoarece domiciliul il am in Calarasi, si ca pot vota doar in Calarasi. Mi s-a spus ca celor cu viza de flotant nu li se pot citi datele de pe buletin de catre sistemul de pe tablete si ca prin urmare, si acestia trebuie sa voteze la adresa de domiciliu. Din ce am citit pe internet, cei cu viza de flotant pot vota fie la adresa de domiciliu, fie unde au resedinta, dar doar intr-unul din aceste judete. Nu sunt sigura de aceasta informatie, si as dori o confirmare, ca pe viitor, in cazul in care ce am citit este adevarat, sa semnalez la momentul potrivit daca se mai repeta incidentul. Multumesc anticipat!

Detalii sesizare

14 decembrie 05:11 PM

sectie: 142   ·   Constanța   ·   Adresă: CONSTANŢA, Strada Cpt. Dobrilă Eugeniu , Nr. 12 · hartă

Categorii: Altele, Nereguli legate de birourile electorale,   ·   Calitate: alegator

Un comentariu

  1. Puteti vota unde aveti resedinta sau domiciliu, deci trebuia sa aveti posibilitatea sa votati si unde aveti viza de flotant

    (1) Alegătorii votează numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul ori reşedinţa, conform prezentei legi. În cazul în care, în ziua votării, alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiaşi circumscripţii electorale, aceştia pot vota la orice secţie de votare din cadrul circumscripţiei electorale unde îşi au domiciliul sau reşedinţa.

    Art 84 (1) din Legea 208/2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *