Marincea Niculae, presedintele BESV Bolintin Vale, sectia nr 53, a incalcat procedura de numarare a voturilor

Experienta in interiorul sectiei a inceput asa cum a fost descris in aceasta sesizare: "Membru PSD din BESV a intimidat observatorii – Bolintin Vale – sectia 53".

In timpul numararii voturilor, presedintele sectiei BESV, Marincea Niculae, nu a respectat legea 208/2015.
A incalcat Art.92
(1) nu a sigilat urnele. Urna mobila a fost atinsa doar pentru a deveni suport pentru tableta cu care se filma.
(2) in acest moment al numararii, nu s-a completat procesul verbal. Nu s-a scris anulat pe pachetele de buletine de vot intacte, pe motiv ca nu aveau cu ce sa scrie.
(3) s-au indosariat listele fara sa se completeze procesul verbal
(4) (5) la inceputul numararii, nu s-au verificat aceste aspecte, nu s-a completat procesul verbal
(6) urna cu voturile pentru Camera Deputatilor s-a deschis si s-a rasturnat pe o masa, in fata membrilor BESV. Fara a se numara voturile, s-a deschis apoi urna pentru Camera Senatului. Niciuna dintre ele nu era sigilata.
(7) verificarea voturilor a fost facuta de presedinte, impreuna cu loctiilor. Nu s-au strigat cu voce tare toate buletinele de vot.
Daca se gaseau in gramada de voturi pentru Camera Deputatilor si voturi destinate Senatului, ele au fost introduse manual in urna Senatului, dupa ora 21, de unul dintre membrii BSV. Asa cum am spus, urna nu fusese sigilata.
Dupa finalizarea verificarii voturilor si asezarea lor in teancuri. Membrii partidelor au numarat voturile, de mai multe ori, pana cand a iesit numaratoarea.
(8) nu s-a folosit si nu s-a completat deloc formularul tipizat.

Sectia de votare nu a fost inchisa in timpul procesului de numarare, s-a intrat si s-a iesit din sectie.

A incalcat Art.84
(12) Presedintele nu a luat masurile necesare pentru ca alegerile sa se desfasoare in bune conditii, avand in vedere ca nu a intervenit atunci cand unul dintre membrii BSV a intimidat observatorii acreditati.
(14) in sectie a stationat un jandarm pana la ora 21. De asemena, a intrat si a iesit spre finalizarea numararii votului.

Presedintele nu a fost cooperant. Dupa interventia membrului PSD spre intimidarea observatorilor, presedintele a comunicat o singura data, din proprie intiativa cu observatorii, cand i-a invitat sa completeze procesul verbal. Asta s-a intamplat deoarece noi l-am rugat, la un moment dat, sa ne dea acces la procesul verbal.

Opinie personala: Pentru membrii BESV care au petrecut in sectie aproape 24 de ore, este imposibil de urmat in bune conditii si inumana procedura pentru numararea voturilor.

Detalii sesizare

12 December 10:36 PM

sectie: 53   ·   Giurgiu   ·   Adresă: Strada Republicii, Bolintin-Vale 087015, Romania( harta)

Categorii: Nereguli legate de birourile electorale,   ·   Calitate: observator

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *