Neglijenta la numaratoara voturilor din sectia 317, Bucuresti

In calitate de observator independent, am fost prezent toata ziua de 11.12 la alegerile desfasurate la sectia 317 din circumscriptia 42, Mun. Bucuresti.

Votarea a decurs normal si nu am nicio observatie cu privire la desfasurarea corecta a votului. Singura mentiune este ca dl-ui presedinte al BESV i s-a facut rau si a fost transportat la spital cu ambulanta, astfel ca atributiile dansului au fost preluate de doamna loctiitor Pavel Elena.

La numararea voturilor nu a fost respectata legea 208/2015, care prevede prin articolul 91, punctele 7,8 si 9, urmatoarele:

(7) Preşedintele va citi, cu voce tare, la deschiderea fiecărui buletin, denumirea competitorului
electoral votat şi va arăta buletinul de vot celor prezenţi.
(8) Pe formularul tipizat elaborat de Autoritatea Electorală Permanentă, unul dintre membrii
biroului electoral, asistat de cel puţin încă un membru al acestuia, consemnează opţiunea ce
rezultă prin citirea fiecărui buletin de vot.
(9) Fiecare buletin de vot citit şi consemnat în formular este aşezat de către preşedinte, ajutat
de ceilalţi membri ai biroului electoral, într-un pachet separat pentru fiecare competitor electoral.

La numararea voturilor in sectia 317, s-a procedat in felul urmator:
S-a rasturnat urna cu buletinele de vot pentru Senat iar membrii comisiei s-au strans in cerc, in jurul gramezii cu buletine. Fiecare din acestia ridica buletine, citea cu voce tare partidul ales, arata in treacat pagina cu stampila unui alt membru al comisiei, dupa care plasa buletinul respectiv in stivele corespunzatoare fiecarui partid, pe masa.

In acest proces am constatat urmatoarele nereguli:
1. Dl. Stamescu Florin, reprezentant al PSD in comisie, a asezat in doua randuri cate un buletin de vot cu optiunea USR in stiva PSD. Prima data i-am atras eu atentia, iar a doua oara i-a atras atentia dna. Cristea Oana, reprezentant USR.

2. Dl. Sabau Emil,reprezentant al PNL, a verificat doar prima pagina a buletinelor de vot, acesta, odata ce a gasit o stampila pe unul din partidele de pe prima pagina, anuntand partidul respectiv drept optiunea votata. Astfel, el a omis faptul ca buletinele ar fi putut fi nule datorita stampilelor plasate si pe alte pagini. La a treia astfel de omisiune observata, i-am atras atentia, iar acesta s-a conformat.

O acuz pe dna. loctiitor Pavel Elena de neglijenta in desfasurarea numaratorii si cer ca aceasta sa nu mai poata ocupa functia de presedinte al BESV sau loctiilor la alte alegeri.

Detalii sesizare

12 December 07:26 PM

sectie: 317   ·   București   ·   Adresă: BUCUREŞTI SECTORUL 2, Şoseaua Iancului , Nr. 4A · hartă

Categorii: Altele, Nereguli legate de birourile electorale,   ·   Calitate: observator

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *