Membru PSD din BESV a intimidat observatorii – Bolintin Vale – sectia 53

La 20:30 am ajuns la sectia 53 din Bolintin Vale, aflata in Primaria orasului.
I-am spus politicos presedintelui ca ne dorim sa observam procesul de votare pana la inchiderea sectiei, dupa care vom participa la numaratoare. L-am anuntat ca avem nevoie si de cateva informatii. A fost de acord si ne-a invitat sa ne asezam pe niste scaune in spatele salii.
Am pus o parte dintre intrebari pentru completarea formularului B.
Dascalu Florea, PSD, iesea si intra in sala. Era la tigara cand, la un moment dat, a deschis usa sectiei si, din usa, a urlat, nu exagerez, era foarte agresiv:

"Observatorii nu pun intrebari, nu iau notite, observatorii observa". A inceput o discutie destul de aprinsa intre noi si el, in care l-am atentionat ca e agresiv si ca noi avem bune intentii si ca avem dreptul sa punem intrebari.

Presedintele nu a intervenit, jandarmul care era, de asemenea, in sectie, nu a intervenit. Dupa consumarea momentului, ceilalti membri au spus ca asa vorbeste domnul Dascalu.
Am sunat in Call Center, ne-a sfatuit sa facem o intampinare si, daca nu ni se raspunde, sa sunam la BEJ.

Presedintele a fost de acord sa ne raspunda la intrebari, la final, ca sunt foarte aglomerati. Am fost complet ignorate pana la finalizarea procesului de numarare.
Am mai avut doua solicitari si, de fiecare data, am fost amanate. Am ales sa nu mai intervin, m-am simtit intimidata.

Membrul de la PSD observa intreaga activitate a sectiei si, din punctul meu de vedere, domina intreaga comisie BESV. Este parte din Consiliul Local al Primariei Bolintin Vale.

Detalii sesizare

12 December 09:45 PM

Giurgiu   ·   Adresă: Strada Republicii, Bolintin-Vale 087015, Romania( harta)

Categorii: Altele, Nereguli legate de birourile electorale,   ·   Calitate: observator

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *