Nu am putu voN

Buna ziua.
Ma numesc Tutoveanu **** ***** Domiciliul din cartea de identitate este ****. Pe timpul iernii si datorita unor tratamente pe care le fac periodic la spitalul Fundeni, locuiesc , la fiul meu in .****. Sunt tetraplegic, permanent , posesor certificat handicap nr****, cu grad de invaliditate 1. Ma deplasez cu fotoliu rulant electric. In data da 11 dec 2016, in jurul orei 14.00, am mers cu sotia, cu auto personal, sa votez la sectia 425 ( incinta scolii 95 din Bucuresti).
-Initial , s-a dus sotia in sectie, cu cartea mea de identitate, pt a anunta ca sunt in fata sectiei , in masina. I s-a spus sa faca o cerere de urna mobila, pt ca un reprezentat al sectiei, impreuna cu un jandarm sa vina la masina. A lasat copie dupa certificatul de handicap si cartea de identitate. Cartea de identitate a fost scanata electronic.
- Apoi, i s-a comunicat , ca nu se pot deplasa la masina ( 6 m distanta) si sa vin eu la intrarea in sectie, unde sunt aproximativ 10 trepte) si vor cobora dansii , ca sa pot vota.
Am coborat din masina, iar cand am ajuns in fata, d-l jandarm m-a anuntat ca o sa ma ia pe sus ( cu hey rup) , sa intru in sectie. Am refuzat, acest lucru punandu-ma in pericol ( eu am 90 kg, iar scaunul 145 kg).
-Sotia a mers la doamna care conduce sectia 425, spunandu-i ca sunt chiar la intrarea in scoala, dar a refuzat sa vina cu urna sa pot vota.
Va rog , sa verificati faptul ca nu am votat, cu toate ca actul de identitate a fost scanat, doamna sefa de sectie , domnul adjunct si d-l jandarm ( nu au vrut sa se prezinte cu numele) au dat dovada de REA VOINTA . Nu stiu daca au respectat legea, dupa cum sustineau. Eu cred ca mai important era ca eu sa votez, fara prea mare bataie de cap.
Multumesc si sper ca situatii de acest gen sa nu se mai repete,

Detalii sesizare

11 December 02:09 PM

București

Categorii: Nereguli legate de birourile electorale,   ·   Calitate: alegator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *