Reguli Reguli generale (prezidentiale+parlamentare)Campania electorală și finanțarea acesteia

Se pot organiza campanii de promovare a participării la vot?

Nu, întrucât BEC a interzis acțiunile care au ca scop acordarea sau formularea promisiunii de acordare a unor beneficii și recompense de orice fel pentru participarea la vot, atât la parlamentare, cât și la prezidențiale.

Conform Deciziei BEC nr. 7/D/24.09.2024 privind unele măsuri pentru buna desfășurare a campaniei electorale la alegerile pentru Președintele României din anul 2024, art 1 

(6) În perioada cuprinsă între momentul încheierii campaniei electorale și până la încheierea votării, organizatorii evenimentelor de orice gen și participant la acestea nu pot derula acțiuni de propagandă electorală.

(7) Este interzisă acordarea sau formularea promisiunii de acordare a unor beneficii și recompense de orice fel pentru participarea la vot.

La parlamentare, această reglementare se regăsește în Decizia nr. 19/D/19.09.2024, art 1

(5) În perioada cuprinsă între momentul încheierii campaniei electorale și până la încheierea votării, organizatorii evenimentelor de orice gen și participant la acestea nu pot derula acțiuni de propagandă electorală.

(6) Este interzisă acordarea sau formularea promisiunii de acordare a unor beneficii și recompense de orice gen pentru participarea la vot.

    Ultima actualizare: 09/27/24 14:09
Categorii:


Înapoi la cuprins

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *