Reguli ParlamentareÎntrebări frecventeCampania electorală

Unde fac o sesizare legată de campania electorală dacă nu stiu unde s-a comis fapta?

Dacă nu se identifică județul sau sectorul, dacă fapta s-a produs în țară sau în străinătate sau dacă fapta s-a comis în mai multe județe, cererile se soluționează de biroul electoral de circumscripție în raza de competență teritorială a căruia este localizată adresa sediului central al partidului politic, al alianței politice sau al organizației cetățenilor aparținând minorităților naționale ale cărei acțiuni sunt reclamate, respectiv de către biroul în raza de competență teritorială a căruia este localizată adresa de domiciliu a candidatului independent.

Potrivit Deciziei BEC nr. 19/D/19.09.2024:

Art. 3. – (1) în aplicarea dispozițiilor art. 80 alin. (2) din Legea nr. 208/2015, cu modificările și completările ulterioare, plângerile cu privire la campania electorală din conținutul cărora nu se identifică județul sau sectorul municipiului București în care s-ar fi produs fapta reclamată, nu se identifică dacă fapta reclamată s-ar fi produs în țară sau în străinătate, precum și cele prin care se reclamă fapte produse în mai multe județe și/sau sectoare ale municipiului București și/sau state, se soluționează de biroul electoral de circumscripție în raza de competență teritorială a căruia este localizată adresa sediului central al partidului politic, al alianței politice sau al organizației cetățenilor aparținând minorităților naționale ale cărei acțiuni sunt reclamate. În cazul candidaților independenți, respectivele plângeri se soluționează de biroul electoral de circumscripție în raza de competență teritorială a căruia este localizată adresa de domiciliu a candidatului independent.

(2) în aplicarea dispozițiilor art. 80 alin. (5) din Legea nr. 208/2015, cu modificările și completările ulterioare, hotărârile emise pentru soluționarea plângerilor și a contestațiilor cu privire la campania electorală se aduc la cunoștință publică prin emiterea unui comunicat de presă și afișare la loc vizibil la sediul biroului electoral emitent, precum și pe pagina de internet a acestuia.

    Ultima actualizare: 09/19/24 18:09
Categorii:


Înapoi la cuprins

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *