METODOLOGIE VOTARE

Buna ziua! Am fost presedinte intr-o circumscriptie de votare in jud. Timis. Am incercat respectarea intocmai a tuturor prevederilor legale referitoare la procesul de votare si numarare a voturilor. A experimentat cineva inainte de a legifera aceste prevederi daca se pot aplica in practica? Cum pot vota intr-o sectie de votare instalata intr-o sala de clasa de 40mp si 4 urne 1660 de oameni in 14 ore? Cum se pot respecta masurile de distantare sociala cand in sectia de votare sunt 10 membri ai biroului electoral al sectiei de votare, 5 observatori si 4-5 votanti? Cum se poate ca batranii care voteaza si sunt singuri si nu inteleg sa indoaie buletinele de vot cu stampila de control la vedere sa faca acest lucru absurd? Adica de ce trebuie indoite? Cum se poate preveni de catre membrii comisiei de votare introducerea buletinelor de vot in alte urne decat cele unde trebuie introduse daca buletinele de vot sunt indoite? De ce nu pot fi ajutati acesti oameni la introducerea in urna a buletinelor de vot dupa ce au votat deja in cabina de catre un membru al sectiei de votare? Mi s-au distribuit 2 pulverizatoare cu dezinfectant dintre care unul a stat in permanenta la personalul tehnic in afara salii de clasa pentru 1660 de votanti si 90 de masti de protectie in conditiile in care in instructiuni scrie ca trebuie asigurate masti pentru toti voatntii. Am ramas cu un pulverizator pentru 10 membri, observatori si candidati. Cand am cerut suplimentarea mi s-a spus ca atat s-a primit de la prefectura si ca un pulverizator are 1000 de pufuri. O bataie de joc maxima. O alta bataie de joc a fost procedura prevazuta pentru numararea voturilor de catre presedintele sectiei de votare si aratarea rezultatului la camera video de pe tableta operatorului . Am avut aproape 1000 de votanti si 4 urne , deci de prezentat vreo 4000 de voturi. A experimentat vreodata cineva acest lucru inainte de a fi prevazut in instructiuni? sa verifici 4000 de buletine de vot si sa ridici mainile de 4000 de ori? Numararea unei urne a durat peste 3 ore , deci la 4 urne minim 12 ore de numaratoare neintrerupta? Imi poate spune si mie cineva cat timp trebuie sa stea cineva treaz si nemancat, inchis intr-o sectie de votare? La ora 5 m-am trezit pentru a ajunge la ora 5,50 la sediul sectiei de votare. Ce randament credeti ca mai poate avea un om dupa ce munceste intr-una peste 24 de ore fara o pauza?in 24 de ore nu am avut timp sa manac decat o banana si sa beau de 2 ori apa, S.A.M.D.

Detalii sesizare

29 septembrie 08:12 AM  ·   sectie: 543   ·   Timiș   ·   ·   Adresă: Com. Sânmihaiu Român, Timis, 307380, Sânmihaiu Român, România( harta)   ·   Categorii: Altele, Probleme în zilele votului,   ·   Calitate: alta

 

Un comentariu

  1. Buna ziua. Va multumim pentru feedback si pentru toata activitatea depusa. O sa tinem cont de cele transmise de dumneavoastra in momentul in care facem recomandari pentru autoritati si in dialogul cu acestea pentru pregatirea urmatoarelor alegeri. Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *