Locatia sectiei de votare / abuz de putere / mita electorala / vize de flotant ilegale

1. Sectia de votare din Singureni, judetul Giurgiu, este localizata in biroul actualului primar, un spatiu mic in care este imposibil sa fie implementate si respectate normele COVID 19. Nu va putea exista distantare sociala intre membrii comisiei si intre alegatori.

De asemenea, locatia sectiei de votare ar trebui sa fie un spatiu neutru pentru candidatii la postul de primar al comunei Singureni, si nu un posibil mediu de intimidare pentru votanti in masura in care doar un gard desparte sediul primariei de casa actualului primar care le transmite oamenilor din comuna faptul ca va fi si dansul prezent in sectia de votare si va putea urmari cine il voteaza si cine nu, pentru ca va monta camere de supraveghere in cabinele de vot.

A fost facuta o cerere pentru ca sectia sa fie mutata in incinta scolii din motivele enuntate anterior, insa cererea respectiva a fost respinsa, considerandu-se ca argumentele prezentate nu sunt suficient de intemeiate pentru a fi luata aceasta masura.

2. Subminarea bugetului localitatii este si ea prezenta prin intermediul actualului primar care incearca sa convinga cetatenii comunei Singureni sa il voteze spunandu-le ca vor putea fi lipsiti de plata taxelor si impozitelor cat timp va fi dumnealui primar. Evident, acest “beneficiu” este oferit de actualul primar preferential in scopul atragerii voturilor si completat de amenintarea ca le va darama casele daca nu il vor vota.

3. Continuam seria “beneficiilor” oferite cetatenilor de actualul primar prin pachetele de la UE pe care dansul le-a pastrat pana acum pentru a le putea da oamenilor ca mita electorala. Ele nu ajung la oamenii nevoiasi neaparat, asa cum este firesc, ci la cei pe care domnul primar considera ca vrea sa le ofere pentru a le demonstra generozitatea sa.

4. O a patra actiune ingrijoratoare care mi-a fost adusa in vedere de oameni este reprezentata de catre vizele de flotanti care si acestea sunt oferite preferential de domnul primar. In vederea obtinerii vizei este necesara o adeverinta eliberata de primarie care in prezent este emisa doar daca primarul considera ca oamenii sunt de partea dumnealui si il vor vota. Motiv pentru care emite pe banda rulanta adeverinte si vize pentru cetateni care nu au proprietati pe raza comunei Singureni, pentru a fi adaugati pe listele suplimentare si a-l vota si refuza sa elibereze adeverinte celor care intradevar au dreptul sa voteze, doar pentru ca nu sunt sustinatorii dumnealui.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Detalii sesizare

15 septembrie 07:33 PM  ·   Giurgiu   ·   ·   Adresă: Singureni, Giurgiu, România( harta)   ·   Categorii: Abuz de resurse publice, Mituirea alegătorilor, Nereguli privind campania electorala, Nerespectarea restrictiilor privind COVID 19, Presiuni asupra cetățenilor sau alegătorilor,   ·   Calitate: alegator

 

Un comentariu

  1. Buna ziua. Multumim pentru sesizare. O sa facem verificari legat de spatiul de votare si vizele de flotant. De asemenea, luam in calcul oportunitatea alocarii de observatori in ziua votului pentru a ne asigura ca normele legale sunt respectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *