Frauda în campania electorala Comuna Madarjac. Județul Iași

Bună ziua. Cu o zi înaintea votului primarul actual Dan Ghebuta a mers noapte cu mita la oameni, a oferit suma de 100 de lei sa îl voteze și oamenii sa dovedească asta, prin a poza în cabina de vot ceea ce este ilegal. Soția domnului este asistenta în comuna și ii amenința pe oameni ca ii va arde la dispensar, doctorița având program 2 zile pe săptămână între orele 10.00 și 12.00 ceea ce nu este normal, au vândut și medicamente expirate. Au amenințat ca le taie ajutoarele sociale. Nu a făcut nimic pentru comuna, un singur proiect pentru un pod pe o suma uriașă și ia băgat în casa în care locuiește. Tare mult îmi doresc sa se ia masuri având în vedere ca a făcut campanie electorala cu o zi înaintea votului, a oferit bani și pus oamenii sa facă poze la buletinu de vot ce e ilegal, a amenințat oamenii ca le taie ajutoarele sociale și soția lui cu dispensarul. Din punctul meu de vedere cred ca a fraudat și la voturi. Ce a făcut e ilegal.

Detalii sesizare

30 septembrie 09:07 PM  ·   Iași   ·   ·   Adresă: Mădârjac, Iași County, România( harta)   ·   Categorii: Campanie în ziua votului, Mituirea alegătorilor, Nereguli privind campania electorala, Presiuni asupra cetățenilor sau alegătorilor, Probleme în zilele votului,   ·   Calitate: observator

 

Un comentariu

  1. Buna ziua. Daca aveti indicii privind mituirea alegatorilor, puteti sesiza Politia sau parchetul, fiind vorba de o infractiune, conform Codului Penal. De asemenea, daca aveti detalii suplimentare, va rugam sa ne scrieti la electoral@expertforum.ro
    Aveti un model de plangere aici: https://votcorect.ro/reguli/model-plangere-denunt-penal/

    Coruperea alegătorilor

    (1) Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

    (2) Nu intră în categoria bunurilor prevăzute în alin. (1) bunurile cu valoare simbolică, inscripţionate cu însemnele unei formaţiuni politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *