ingradirea dreptului de vot

Cetatean al Capitalei si domiciliat in sectorul 6, in data de 27.09.2020, aproape de ora inchiderii a sectiilor de votare, aflandu-ma pe raza sectorului 2 al Capitalei, neavand timp sa ajung la sectia de votare unde eram arondat, am decis si constient fiind, sa votez doar pentru Primaria Generala si Consiuliul General, la cea mai apropiata sectie de votare de pe raza sectorului 2, unde ma aflam. Dupa ce am trecut de cele 3 filtre ale jandarmerie(acces curte, incinta scoala, sala de clasa), ora locala fiind 20:55, am fost primit, mi s-a cerut CI, s -a scanat, moment in care mi s-a comunicat ca sunt domiciliat in sectorul 6 si nu pot vota in acea sectie. Am specificat ca stiu si nu doresc sa votez pentru primaria de sector, dar doresc sa votez pentru Primaria Generala si Consiuliul General. Mi s-a comunicat ca pot vota doar daca Presedintele sectiei de votare isi da acordul, Acesta a refuzat in mod categoric sa votez, invocand faptul ca nu votez la sectia unde eram arondat. Am solicitat in scris motivele refuzului de a putea vota in acea sectie, solicitare refuzata in mod categoric si s-a dat invalidare vot. La ora 20:58 mi s-a specificat faptul ca sectia s-a inchis in conditiile in care intr-o cabina de votare era o doamna care statea dinainte sa intru eu in acea sala plus timpul cat am stat eu in sala de aproximativ 15 min. Reactionand si spunand ca inca suntem intervalul orar legal, mi s-a scanat CI inca o data, dar si dea aceasta data s-a dat invalidare deoarece Presedintele sectiei de votare nu a fost de acord ca eu sa votez acolo. Am mai solicitat inca o data sa primesc in scris motivele pentru care nu mi se permite sa votez in acea sectie si sa mi se arate articolul de lege sau vreo directiva a BEC/AEP prin care o persoana domiciliata intr-un sector al Capitalei nu poate vota intr-un alt sector pentru Primaria Generala si/sau Consiliul General, solicitare refuzata din nou. Se poate dovedi ca ca am dorit sa votez in intervalul orar specificat, pana la inchiderea sectie de votare.
Consider ca mi-a fost incalcat in mod vadit dreptul de vot, acesta fiind garantat prin Constitutie.

P.S.: Cateva persoane din cele peste 15 numarate din acea sala de curs nu purtau masca de protectie si nici nu mi s-a solicitat sa ma identific cu persoana din CI prezentat(putea sa fie orice alta persoana de inaltimea mea etc.), eu purtand masca de protectie in permanenta!

Detalii sesizare

28 septembrie 06:54 AM  ·   sectie: 279   ·   București   ·   ·   Adresă: BUCUREŞTI SECTORUL 2, Strada Pescăruşului (Strada Bucovina) , Nr. 124 · hartă   ·   Categorii: Abuz de resurse publice, Altele, Nerespectarea restrictiilor privind COVID 19,   ·   Calitate: alegator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *