Amenințări si presiuni- urna mobila

Sunt observator electoral în secția 204,jud Tulcea. Am participat la votarea cu urna mobila, unde au fost 44 cereri(suspicios de mult). Reprezentanții ai PSD Văcăreni si candidatul PSD Văcăreni au venit după urna si au pus presiuni pe responsabilii din comisie pentru ca aceștia nu permiteau altor persoane sa voteze în locul celor aflați în imposibilitate. De asemenea, au fost aduse jigniri și declarații mincinoase asupra membrilor comisiei ce au fost cu urna mobila, inclusiv s a declarat ca un membru a votat în locul unui alegător bătrân. (lucru total fals). De asemenea, mulți alegători care trebuiau sa voteze la urna mobila nici măcar nu știau ca au solicitat asa ceva si s au declarat surprinși când au primit comisia. La mama unui consilier candidat PSD, având certificat care atesta ca e oarba, soția a decis sa voteze în locul ei, nici măcar nu ne a permis sa o vedem pe bătrâna în cauza, pe care doream sa o legitimam;femeia s a declarat deranjata de faptul ca nu poate vota ea în locul dânsei,(menționez ca a votat în lipsa ei, fără sa o întrebe ce candidat dorește), și pana la urma a fost lăsată sa voteze asa.
Atașez momentul în care o bătrână care a primit urna mobila are votul influențat de fiul ei. (menționez ca doamnele din comisie care su fost cu urna mobila au acționat cu profesionalism, dar nu au putut interveni major pentru ca au fost presiuni din partea acelor candidați)

Detalii sesizare

27 septembrie 01:48 PM  ·   sectie: 204   ·   Tulcea   ·   ·   Adresă: VĂCĂRENI, Strada Principală , Nr. 134 · hartă   ·   Categorii: Presiuni asupra cetățenilor sau alegătorilor, Transport organizat de alegători,   ·   Calitate: observator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *