Cum mă pot înscrie pentru votul prin corespondență sau pentru votul în secții, pe liste permanente?
Trebuie să te înscrii până pe 15 septembrie, ora 23:59 pe pagina web www.votstrainatate.ro. Înscrierea în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență este valabilă numai pentru scrutinul pentru care s-a solicitat înscrierea.
Ce fac dacă nu mă pot înscrie pe platformă din motive tehnice?
Te poți adresa Autorității Electorale Permanente, care gestionează platforma la contact@votstrainatate.ro. Poți lăsa un comentariu și pe www.votcorect.ro/sesizare, pentru a ne informa despre problemă.
Cum pot verifica înscrierea în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență?
În 5 zile de la expirarea termenului de înscriere în Registrul electoral cu opținea pentru votul prin corespondență (11 septembrie), poți verifica online dacă ai fost înregistrat/ă pe www.registrulelectoral.ro.
Există o hartă a înscrierilor pentru votul în secție, pe liste permanente sau prin corespondență, pe orașe?
Nu există la acest moment, dar poți cere Autorității Electorale Permanente să publice una, pentru a afla mai ușor unde s-au strâns semnăturile și pentru a vedea dacă se poate deschide o secție aproape de tine.
Există totuși 2 statistici publicate de AEP:
Dacă m-am înscris pentru votul prin corespondență mai pot vota în secție?
Dacă ai trimis plicul cu buletinul de vot către biroul electoral pentru votul prin corespondență și acesta a ajuns cu trei zile înainte de data votului (inclusiv) și a fost înregistrat, nu mai poți vota. În ziua votului, în secție, sistemul SIMPV afișează alegătorii care au votat prin corespondență – la sosirea plicului în secțiile special organizate pentru votul prin corespondență este scanat codul de bare al plicului. Alegatorul ca fi informat de catre AEP daca a ajuns plicul.
Potrivit art. 6 din Legea 148/2019, SIMPV semnalează dacă: alegătorul care s-a prezentat la vot figurează că a votat prin corespondență, votul prin corespondență transmis de acesta fiind recepționat de biroul electoral competent.
Cu toate acestea, dacă nu ai trimis plicul sau nu a fost înregistrat în timp util (cu 3 zile înaintea alegerilor), mai poți vota pe liste suplimentare.
Trebuie să mă înscriu pentru fiecare tur de scrutin la votul prin corespondență?
Înscrierea la votul prin corespondență se face pentru ambele tururi. Nu te poți înscrie doar pentru turul 2. Deci dacă nu te înscrii până pe 15 septembrie, nu te mai poți înscrie ulterior.
Voi fi radiat/ă din liste electorale doar pentru aceste alegeri?
Da, radierea din listele permanente din tara si includerea pe liste pentru strainatate se va face doar pentru aceste alegeri, nu si pentru cele viitoare. Chiar dacă ești radiat/ă din listele permanente, vei putea totuși vota pe cele suplimentare în țară.
Se vor face cozi speciale pentru cei care s-au înscris pe listele permanente?
Nu. Înscrierea ajută la formarea de noi secții, dacă există cel puțin 100 de alegători care se înscriu în zona respectivă.
Care sunt documentele prin care pot dovedi reședința?
Lista documentelor care dovedesc dreptul de ședere în străinătate se regăsește în Ordinul MAE 1627/2019.
Pot afla dacă plicul meu pentru votul prin corespondență a ajuns în timp util și a fost înregistrat?
Cel mai sigur este să trimiți plicul astfel încât să ajungă în secție cu trei zile înaintea datei alegerilor, inclusiv.
Pentru a verifica dacă a ajuns plicul puteți contacta Autoritatea Electorală Permanentă, care centralizează aceste date – www.roaep.ro
Str. Stavropoleos, Nr. 6, Bucureşti, Sector 3, 030084
REGISTRATURĂ: Tel:(021)310.07.69, Fax:(021)310.13.86, registratura@roaep.ro
DIRECȚIA COMUNICARE ȘI RELAȚII EXTERNE Tel:(021)310.08.24, comunicare@roaep.ro
Conform AEP, va fi transmis si un e-mail de confirmare vineri, pe adresa pe care ati folosit-o pentru imscriere.
Pot vota prin metode diferite la cele 2 tururi de scrutin?
Da. De exemplu, dacă la primul tur de scrutin ești în țară, unde ai domiciliu, iar la al doilea ești în Berlin poți vota pentru primul tur la secția de domiciliu sau la orice altă secție (dacă nu ești în localitatea de domiciliu) și poți vota în avans sau într-o secție din străinătate la al doilea tur. Poți vota la un tur prin corespondență și la al doilea în secție, dacă nu ai trimis buletinul de vot prin poștă.
Pot să schimb metoda de înregistrare în străinătate?
Dacă te-ai înscris prin corespondență și vrei să votezi în secție pe liste permanente te poți răzgândi, însă trebuie să anulezi înscrierea până la data limită și să optezi pentru cealaltă opțiune de pe pagina www.votstrainatate.ro.
Primesc un plic separat pentru al doilea tur de scrutin la votul prin corespondență?
Nu, vei primi de la început un plic exterior, cu două plicuri interioare, fiecare cu câte un buletin de vot. Pentru turul al doilea buletinul de vot cuprinde toate opțiunile de la primul tur, iar alegătorul trebuie să opteze între cei doi candidați care intră în turul al doilea.
În ce condiții mi se poate anula plicul la votul prin corespondență?
Plicul exterior nu se mai deschide dacă ajunge după termenul limită, ci este anulat în totalitate.
Plicurile exterioare desigilate sau deteriorate astfel încât să fie compromisă integritatea votului sunt anulate.
Plicurile exterioare care nu conțin certificatul de alegător sunt anulate.
Plicurile interioare deteriorate astfel încât să afecteze integritatea votului sunt anulate.
În condițiile de mai sus, se consideră că alegătorul nu a votat prin corespondență.
Pentru anularea buletinelor de vot se aplică prevederile din Legea 370/2004, art. 48 (2)
Sunt nule buletinele de vot pe care nu a fost aplicată ștampila de control a secției de votare, buletinele de alt model decât cel legal aprobat, buletinele pe care nu a fost aplicată ștampila cu mențiunea „VOTAT”, buletinele de vot la care ștampila cu mențiunea „VOTAT” este aplicată pe mai multe patrulatere sau în afara acestora; votul este valabil exprimat în cazul în care, deși ștampila cu mențiunea „VOTAT” aplicată a depășit limitele patrulaterului, opțiunea alegătorului este evidentă, în cazul în care tușul s-a imprimat și pe cealaltă parte a foii pe care a fost aplicată ștampila cu mențiunea „VOTAT”, precum și în situația în care ștampila a fost aplicată de mai multe ori în același patrulater sau atât într-un patrulater, cât și în afara oricărui alt patrulater; efectuarea de ștersături sau acoperirea prin scriere a buletinelor de vot nu atrage nulitatea acestora; buletinele de vot nule nu intră în calculul voturilor valabil exprimate.
De asemenea, conform Legii 288/2015, art 16 (4)
În cazul în care în același plic interior au fost introduse două sau mai multe buletine de vot, acestea sunt declarate nule de către biroul electoral pentru votul prin corespondență.
Unde ajung plicurile și buletinele de vot prin corespondență?
Alegătorul poate opta pentru trimiterea plicului în țară sau în străinătate. În țară, costurile sunt acoperite de stat, iar dacă se optează pentru transmiterea la birourile electorale din străinătate sau prin curier, costurile sunt acoperite de alegător. Plicul se poate depune și la secțiile deschise în ambasade sau consulate.
Se înfiintează câte un birou electoral pentru votul prin corespondență pentru fiecare 10.000 de alegători care au optat pentru transmiterea voturilor prin corespondență în țară. Dacă au optat mai puțini alegători pentru votul prin corespondență se înființează o singură secție.
În fiecare stat în care mai mult de 5.000 de alegători cu domiciliul sau reședința în statul respectiv au optat pentru transmiterea sau depunerea voturilor la misiunea diplomatică sau la oficiul consular, după caz, se înființează câte un birou electoral pentru votul prin corespondență. În situația în care într-un stat au optat mai puțin de 5.000 de alegători cu domiciliul sau reședința în statul respectiv, nu se înființează birou electoral pentru votul prin corespondență, atribuțiile fiind îndeplinite de biroul electoral al secției de votare din străinătate desemnat prin decizie a biroului electoral de circumscripție pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării.
Birourile electorale pentru votul prin corespondență sunt constituite cu 15 zile înaintea datei votării și funcționează în subordinea biroului electoral de circumscripție pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării.
Când se desfac buletinele de vot prin corespondență?
Buletinele se deschid în ziua votului, pentru fiecare tur, după ora 21. Până atunci sunt păstrate în urne, care se sigilează și se desigileaza zilnic, dacă este cazul.
Cum știe AEP că a ajuns plicul la mine?
Documentele vor fi trimise către alegător cu cel târziu 25 de zile înaintea alegerilor. Alegătorii care au făcut cerere pentru votul prin corespondență trebuie să semneze pentru primirea documentelor.
Ce înseamnă votul în avans?
Vot în avans înseamnă că poți vota în străinătate în plus față de duminică și vineri (orele 12-21) și sâmbătă (orele 7-21). În țară nu se votează în avans. Lista de secții de votare va fi stabilită de Ministerul Afacerilor Externe, la cererea ambasadelor.
Pot vota la altă secție de votare față de cea la care am fost arondat/ă?
Da. Chiar dacă te-ai înscris pe liste permanente în străinătate, poți vota pe liste suplimentare, în orice altă secție.
Cum vor arăta listele suplimentare pentru străinătate?
Listele de votare vor fi electronice, iar alegătorii vor semna electronic pe paduri. Cu alte cuvinte, nu se vor mai tipări liste electorale suplimentare. Vor fi folosite în format tipărit doar dacă vor exista probleme legate de funcționarea SIMPV.
Pot fi membru in biroul unei sectii de votare din strainatate?
Conform legii, un birou electoral poate avea pana la 15 membri, inclusiv membri ai comunitatii, la solicitarea presedintelui acestuia. Puteti sa va adresati cat mai curand catre ambasada din tara unde stati, pentru a fi luati in evidenta.
Citește mai multe despre proceduri aici.
Dacă ai alte întrebări ne poți scrie la electoral@expertforum.ro sau pe Facebook Votcorect.
Nu am reusit sa ne înscriem. Ce facem?
Din ce motive? Daca sunt cauze tehnice trebuie sa va adresati Autoritatii Electorale Permanente (contact@votstrainatate.ro).
Altfel, exista promisiunea ca se va prelungi inscrierea pana pe 15 septembrie, urmand sa fie aprobat azi o ordonanta de urgenta in Guvern.
Buna ziua, daca nu m-am inscris datorita faptului ca nu sunt sigur ca voi fi in strainatate in momentul votarii, pot vota pe o lista suplimentara?
Nu am reusit sa ma incriu pentru ca am tot amanat si apoi am fost spitalizata. M-ai pot merge la vot fara sa ma inscriu?
Daca va referiti la votul in strainatate, puteti vota si pe liste suplimentare.
Nu am primit încă plicul în Viena, deși unii români din străinătate au votat deja. Cum pot verifica dacă acesta a fost expediat către mine? Până la ce dată ar trebui să primesc plicul?
Mulțumesc.
AEP nu a expediat toate plicurile, deci este posibil ca in unele tari plicurile sa soseasca mai tarziu.
Art 11 din Legea 288/2015 stabileste ca:
(4) Alegătorul este obligat să comunice de îndată Autorității Electorale Permanente pierderea, furtul, deteriorarea sau distrugerea documentelor prevăzute la art. 10 alin. (1) lit. a)-c) și e), din motive neimputabile acestuia, precum și situațiile în care aceste documente nu i-au parvenit până cel mai târziu cu 20 de zile înaintea datei votării.
(5) Alegătorul aflat în situația de la alin. (4) își va putea exercita dreptul de vot la secția de votare, conform legii.
As vrea foarte mult sa votez dar nu am știut de termenul de înscriere la vot Ce se poate face va rog? Magda – Oxford UK
Puteti vota pe liste suplimentare, la orice sectie de votare
Aveti o harta cu o prima lista de sectii care vor fi deschise aici – https://votcorect.ro/harta-interactiva-lista-sectiilor-de-votare-din-strainatate/. Lista va fi completata ulterior, deci va invitam sa urmariti siteul.
Mulțumesc mult pentru răspunsul prompt! Voi vota cu siguranța 🙂
Buna ziua, adaug si eu experienta mea:
Inscris pt vot prin corespondenta pe 11.09. o data cu nevasta.
Plicul nu a ajuns la mine (Germania) pana in acest moment (25.10.2019) desi cel al nevestei da.
Am contactat AEP-ul pe 23.10. cu numarul meu de confirmare a inscrierii pt votul prin corespondenta, raspunsul primit in aceeasi zi este urmatorul:
Având în vedere dispozițiile art. 20 alin. (3) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate urmăreşte şi asigură aplicarea unitară şi respectarea dispoziţiilor legale privitoare la alegeri de către toate autorităţile, instituţiile şi organismele cu responsabilităţi în materie electorală pentru organizarea scrutinului în străinătate, solicitarea dumneavoastră a fost transmisă, spre competentă soluționare, Biroului electoral nr. 48 pentru secţiile de votare din străinătate.
Datele de contact ale Biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate:
Biroul Electoral nr. 48 pentru Secțiile de Votare din Străinătate
Municipiul București, sector 2, Strada Alecu Russo, nr. 13 – 19, ap. 1, parter
0214311974
0214311975
bestrainatate@bec.ro
Aceeasi corespondeta am inaintat-o catre BEC, pana in acest moment fara raspuns.
Presupun ca nu-mi ramane nimic altceva de facut decat sa ma asez din nou la coada in speranta ca de data asta voi reusi sa votez dupa 8h de stat la rand.
Cele bune
Buna ziua, pot trimite plicul cu votul prin corespondenta la adresa Biroului Electoral din tara chiar daca la inscriere am optat sa-l trimit pe adresa consulatului din tara unde locuiesc? Sau trebuie sa-l trimit conform optiunii exprimate la inscriere? Multumesc.
Va trebuie sa il trimiteti conform optiunii initiale. Cei care au optat sa trimita buletinele in tara au fost alocati catre birourile electorale pentru votul prin corespondenta si primesc o eticheta cu adresa biroului respectiv.
Va multumesc pt raspuns. Plicul primit contine eticheta adeziva pre-platita cu adresa Biroului Electoral din Bucuresti – de aceea intreb daca o pot folosi chiar daca initial optasem sa-l trimit la consulat pe cheltuisla mea.
Aceeasi dilema o am si eu, sper sa vina cineva cu un raspuns concret.
Aceiasi problema o am si eu. Am primit eticheta adeziva pre-platita cu adresa …..din Bucuresti dar defapt eu am optat sa trimit plicul la Ambasada.
Toate plicurile contin acea eticheta, cu adresa sectiei pentru votul prin corespondenta.
Puteti trimite in continuare la ambasada plicul, fara a folosi autocolantul.
Puteti va rog sa clarificati unde gasesc detaliile sectiei de votare din strainatate unde trebuie sa tri.it plicul cu votul meu? In ghidul alegatorului scrie ca (citez):”Programul şi sediile birourilor electorale pentru votul prin corespondenţă sunt aduse la cunoştinţa publică, prin orice mijloc de publicitate, prin grija Autorităţii Electorale Permanente şi a Ministerului Afacerilor Externe. (art. 9 alin. (2) din Legea nr. 288/2015, cu modificările și completările ulterioare)” (inchei citatul).
Prin urmare daca am optat sa trimit plicul in tara undd sunt rezident de unde aflu la ce birou electoral sunt arondat si mai precis adresa exacta unde sa trimit plicul cu votul meu? In momentul de fata informatia asta nu exista nicaieri. Pur si simplu sa trimit plicul la ambasada sau consulat asa fara nici-o alta mentiune? Multumesc anticipat pt lamuriri.
Locuiesc in Anglia și m-am înscris pentru votul prin corespondență. Plicul nu a ajuns până acum, deși am prieteni care l-au primit de peste o săptămână. E posibil sa fie încă pe drum?
Buna ziua. Probabil este inca pe drum. Daca nu ajunge nici saptamana viitoare, puteti instiinta Autoritatea Electorala Permanenta.
Legea 288/2015, art 11 prevede ca
(4) Alegătorul este obligat să comunice de îndată Autorității Electorale Permanente pierderea, furtul, deteriorarea sau distrugerea documentelor prevăzute la art. 10 alin. (1) lit. a) -c) și e), din motive neimputabile acestuia, precum și situațiile în care aceste documente nu i-au parvenit până cel mai târziu cu 20 de zile înaintea datei votării.
(5) Alegătorul aflat în situația de la alin. (4) își va putea exercita dreptul de vot la secția de votare, conform legii.
Multumesc pentru raspuns, asa am sa fac daca nu apare pana vineri.
Am comunicat. Mi s-a zis ca ma pot duce la sectie. Si, spre surpriza mea, si altii mi-au spus ca nu l-au primit. O noua mostra de organizare romaneasca, cu alte cuvinte. Ma duceam direct la sectie si nu imi bateam capul daca stiam.
Cauzele pentru care nu ajunge un buletin pot fi multiple. Adica pot tine si de serviciile postale ale tarilor respective. Este important ca cei care nu primesc documentele sa comunice catre AEP pentru a cunoaste situatia.
TOPIC: Votul prin corespondenta
Daca ai optat sa trimiti votul prin corespondenta la misiunea diplomatica, te poti razgandi sa il poti trimite in tara?
Intrucat aveti in plic si un autocolant cu datele unei sectii pentru votul prin corespondenta din tara, dupa cunostintele noastre puteti trimite si in tara.
Puteti confirma si cu Biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate. Datele de contact sunt aici – http://www.mae.ro/node/49975
Eu n-am spus ca nu e posibil asa ceva, doar ca Royal Mail mi-a livrat literalmente zeci de trimiteri in toti anii astia si nu a pierdut niciodata nimic. Posta Romana mi-a mai pierdut una-alta. Sau le-a intarziat cu mult timp. Am comunicat oricum la AEP.
Puteti va rog sa clarificati unde gasesc detaliile sectiei de votare din strainatate unde trebuie sa trimit plicul cu votul meu? M-am înscris pentru a trimite votul la reprezentanța diplomatică, dar am primit anticipate cu adresa din București. O listă cu adresele de expedierea din străinătate nu am gasit prin documentație.
Buna ziua,
In acest moment nu exista lista respectiva. Puteti trimite plicul in Romania, utilizand stickerul pretiparit cu adresa biroului pentru corespondenta sau la ambasada/consultatul din tara dvs.
Art 10 din Hotararea 33/2019 emisă de Autoritatea Electorală Permanentă stabilește că
(2) Documentele de vot prin corespondență transmise sau depuse la misiunile diplomatice și oficiile consulare sunt predate de către acestea, pe bază de proces-verbal, birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate care îndeplinesc atribuții privind votul prin corespondență în baza deciziei biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate.
Puteti solicita informatii despre sectiile care vor fi deschise in strainatate la Biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate http://www.mae.ro/node/49479
Legea 288/2015 prevede astfel
Art 8 (2^1) În fiecare stat în care mai mult de 5.000 de alegători cu domiciliul sau reședința în statul respectiv au optat pentru transmiterea sau depunerea voturilor la misiunea diplomatică sau la oficiul consular, după caz, se înființează, prin decizie a biroului electoral de circumscripție pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării, câte un birou electoral pentru votul prin corespondență.
Art 9 (1^1) În situația în care într-un stat au optat să voteze prin corespondență mai puțin de 5.000 de alegători cu domiciliul sau reședința în statul respectiv, nu se înființează birou electoral pentru votul prin corespondență, atribuțiile prevăzute de prezenta lege pentru birourile electorale pentru votul prin corespondență fiind îndeplinite de biroul electoral al secției de votare din străinătate desemnat în acest sens prin decizie a biroului electoral de circumscripție pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării.
Multumesc pentru raspuns.
Aș dori să expedieze votul la reprezentanța diplomatică, dar având în verde că în Elveția sunt ambasada și vreo două consulate cu adrese diferite nu știu unde să o fac. Pentru alegătorii din Italia îmi imaginez că numărul de posibilități e mult mai mare. Găsesc cel puțin amatoristic faptul că se oferă posibilitatea de a trimite voturi la anumite locații, dar să nu spui adresa…
Inca nu am primit plicul cu buletinele de vot in casuta postala desi am cererea aprobata pentru votul prin corespondeta.
Dacă nu ați primit încă plicul pentru votul prin corespondență, scrieți cât mai rapid Autorității Electorale Permanente, la contact@votstrainatate.ro.
Dacă documentele nu ajung la dumneavoastră deloc sau sunt incomplete – deci nu veți putea vota prin corespondență – veți putea vota în secția de votare. De asemenea, dacă ajung târziu și nu le veți putea trimite în timp util, adică să ajungă la biroul electoral pentru votul prin corespondență până cu trei zile înaintea alegerilor (joi, ora 24), veți putea vota în secție.
(4) Alegătorul este obligat să comunice de îndată Autorității Electorale Permanente pierderea, furtul, deteriorarea sau distrugerea documentelor prevăzute la art. 10 alin. (1) lit. a)-c) și e), din motive neimputabile acestuia, precum și situațiile în care aceste documente nu i-au parvenit până cel mai târziu cu 20 de zile înaintea datei votării.
(5) Alegătorul aflat în situația de la alin. (4) își va putea exercita dreptul de vot la secția de votare, conform legii. – Art 11, Legea 288/2015
(5) Plicurile exterioare sigilate conform alin. (3) trebuie expediate cu suficient timp înaintea datei votării, pentru a asigura livrarea acestora până cu 3 zile înaintea datei votării, inclusiv, la sediul biroului electoral pentru votul prin corespondență. – Art 15, Legea 288/2015
Am primit buletinele de vot, dar e ceva ce nu inteleg: ambele plicuri (cel din interior continind votul si cel exterior, cu adresa destinatarului) trebuie sigilate cu eticheta de siguranta. Problema este ca nu exista decit o singura eticheta de siguranta, nu doua …Ce e de facut?
Scrieti catre Autoritatea Electorala Permanenta la contact@votstrainatate.ro. Au mai fost raportate cazuri similare.
Cel mai probabil nu veti mai primi etichete, astfel ca o puteti folosi pe aceasta pentru un tur, iar in celalalt va trebui sa votati in sectie. Mai multe detalii pe https://votcorect.ro/reguli/documente-vot-corespondenta/
Buna seara,
Am inteles bine, daca nu m-am insris pina pe 15 septembrie, pot vota pe listele suplimentare in Portugalia ?
Buna ziua. Da, puteti vota pe liste suplimentare.
Eu am trimis plicul in urma cu o săptămână și in 7 zile nu a ajuns din Ungaria. Ce se întâmplă? Am primit mesaj că este nevalidat că nu a ajuns la timp. Cum mă pot eu baza pe posta romana daca cu 7 zile lucrătoare înainte nu sunt in stare sa livreze un plic care are și caracter de „urgenta”. Ar trebui sa votez acum pt turul 2 (deși nu știu cine va ramane), doar sa fiu sigura că ajunge la timp? Daca puteam sa merg la secție de votare, nu alegeam prin corespondenta.
Dacă nu a ajuns în timp util si votul prin corespondență nu este validat te poti prezenta la orice secție de votare si votezi pe listele suplimentare. In acelasi scenariu mă aflu și eu. Plicul trimis acum 2 saptamani jumatate din Irlanda si încă nu a ajuns la București…. foarte ciudat…. voi vota la secție. Cred ca nici nu voi trimite plicul pentru turul 2, ma duc si votez direct la sectie…. votul prin corespondență e cam de fațadă…..
Si eu si sotia am votat pt Turul 2 Luni dupa terminarea Turului 1. Amandoi votam din SUA. Mai devreme de atat nu puteam vota pt. ca nu se stiau candidatii! Amandoi am primit email ca votul nu a fost validat pe motiv ca nu a ajuns la timp. Cica mergi la sectia de votare! Locuim in statul Montana iar cea mai apropiata sectie de votare este la 6 ore de condus, in statul Utah. Drumurile sunt inzapezite si ingetate, deci clar nu vom vota. M-am inscris la vot prin corespondenta fix pt a evita asa ceva! Organizare defectuoasa! Rusine!