Index Reguli

[VOT CORESPONDENȚĂ] Ce fac dacă nu mi-au ajuns documentele pentru votul prin corespondență sau dacă am alte probleme cu plicurile?

Dacă nu ați primit documentele pentru votul prin corespondență, scrieți cât mai rapid Autorității Electorale Permanente, la [email protected] și către Poșta România, la Reclamatiivotcorespondenta@posta-romana.

Dacă documentele nu ajung la dumneavoastră deloc sau sunt incomplete – deci nu veți putea vota prin corespondență – veți putea vota în secția de votare. De asemenea, dacă ajung târziu și nu le veți putea trimite în timp util, adică să ajungă la biroul electoral pentru votul prin corespondență până cu trei zile înaintea alegerilor (joi, ora 24), veți putea vota în secție.

(4) Alegătorul este obligat să comunice de îndată Autorității Electorale Permanente pierderea, furtul, deteriorarea sau distrugerea documentelor prevăzute la art. 10 alin. (1) lit. a)-c) și e), din motive neimputabile acestuia, precum și situațiile în care aceste documente nu i-au parvenit până cel mai târziu cu 20 de zile înaintea datei votării.

(5) Alegătorul aflat în situația de la alin. (4) își va putea exercita dreptul de vot la secția de votare, conform legii. – Art 11, Legea 288/2015

(5) Plicurile exterioare sigilate conform alin. (3) trebuie expediate cu suficient timp înaintea datei votării, pentru a asigura livrarea acestora până cu 3 zile înaintea datei votării, inclusiv, la sediul biroului electoral pentru votul prin corespondență. – Art 15, Legea 288/2015


Înapoi la cuprins

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *