Index Reguli

[VOT CORESPONDENȚĂ] Ce fac dacă nu mi-au ajuns documentele pentru votul prin corespondență sau dacă am alte probleme cu plicurile?

Dacă nu ați primit încă plicul pentru votul prin corespondență, scrieți cât mai rapid Autorității Electorale Permanente, la [email protected] Puteți scrie și către Biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate  (48). – [email protected], întrucât sesizarea oricum va fi direcționată către BESVS.

Citește mai jos un răspuns al BEC către Biroul Electoral 48:

 

Dacă documentele nu ajung la dumneavoastră deloc sau sunt incomplete – deci nu veți putea vota prin corespondență – veți putea vota în secția de votare. De asemenea, dacă ajung târziu și nu le veți putea trimite în timp util, adică să ajungă la biroul electoral pentru votul prin corespondență până cu trei zile înaintea alegerilor (joi, ora 24), veți putea vota în secție.

(4) Alegătorul este obligat să comunice de îndată Autorității Electorale Permanente pierderea, furtul, deteriorarea sau distrugerea documentelor prevăzute la art. 10 alin. (1) lit. a)-c) și e), din motive neimputabile acestuia, precum și situațiile în care aceste documente nu i-au parvenit până cel mai târziu cu 20 de zile înaintea datei votării.

(5) Alegătorul aflat în situația de la alin. (4) își va putea exercita dreptul de vot la secția de votare, conform legii. – Art 11, Legea 288/2015

 

(5) Plicurile exterioare sigilate conform alin. (3) trebuie expediate cu suficient timp înaintea datei votării, pentru a asigura livrarea acestora până cu 3 zile înaintea datei votării, inclusiv, la sediul biroului electoral pentru votul prin corespondență. – Art 15, Legea 288/2015

Vezi și ghidul lansat de Ministerul Afacerilor Externe pentru alegătorii din străinătate.


Înapoi la cuprins

8 comentarii

 1. NU am primit buletinele de vot banuiesc ca nici maine și nici duminica nu vor fi in cutia de scrisori, iar luni suntem deja in data de 4 Noiembrie iar soția a fost repartizata in Romania de ce ??? VREAU SA VOTEZ .. Cat ne mai prostiți ..unde pot vota ?????

  1. Buna ziua,

   Dacă nu ați primit încă plicul pentru votul prin corespondență, scrieți cât mai rapid Autorității Electorale Permanente, la [email protected]. Puteți scrie și către Biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate (48). – [email protected], întrucât sesizarea oricum va fi direcționată către BESVS.
   Daca nu primiti buletinele de vot, puteti vota in orice sectie de votare din strainatate, pe liste suplimentare.
   Detalii suplimentare pe https://votcorect.ro/reguli/documente-vot-corespondenta/

  2. Va puteți lua gândul de la votul prin corespondență. Noi am expediat plicurile de acum 3 săptămâni și încă nu au ajuns… Și tare mi-e teamă ce nici nu vor ajunge vreodată.

   1. Conform ghidului, ar trebui sa primim o confirmare de primire a plicului. Nici eu nu am primit nimic si l-am trimis de doua saptamani. Cum stiu daca am votat sau nu?

    1. Confirmarea va veni pe parcursul acestei saptamani, cand vor fi scanate plicurile la birourile pentru votul prin corespondenta. Cel tarziu primiti mesaj prin e-mail sau telefon vineri, in cazul in care plicul nu a ajuns.

  1. Ce se intampla daca nu primim NICIO confirmare pana maine (vineri)? Daca dam o declaratie pe proprie raspundere si votam din nou si autoritatea electorala considera ca am votat de doua ori, cum dovedim ca nu am facut-o si ca nu am primit confirmarea? Ne supunem codului penal, nu? Deci mai multe probleme…si sa mai ai incredere in votul prin corespondenta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *