Vot prin corespondenta pentru prezidentiale 2019 (Belgia)

M-am inscris pentru votul prin corespondenta pe votstrainatate.ro in data de 30 august 2019 si am primit confirmarea privind finalizarea cererii in data de 31 august. De atunci nu am mai primit vreo instiintare sau solicitare de detalii suplimentare iar pana azi, 10 octombrie 2019 nu am primit prin posta documentele necesare votului. Cum ma pot asigura ca imi voi putea exercita dreptul la vot in acest scrutin?

Detalii sesizare

10 octombrie 07:00 PM  ·   Belgia Bruxel   ·   Categorii: Vot în străinătate,   ·   Calitate: alegator

 

Un comentariu

  1. Puteti verifica pe site-ul http://www.registrulelectoral.ro daca sunteti inscrisa pentru votul prin corespondenta. AEP a expediat plicurile, care ar trebui sa ajunga in perioada urmatoare.
    Conform legii 288/2015, daca nu primiti plicul, regula este urmatoarea:

    (4) Alegătorul este obligat să comunice de îndată Autorității Electorale Permanente pierderea, furtul, deteriorarea sau distrugerea documentelor prevăzute la art. 10 alin. (1) lit. a)-c) și e), din motive neimputabile acestuia, precum și situațiile în care aceste documente nu i-au parvenit până cel mai târziu cu 20 de zile înaintea datei votării.
    (5) Alegătorul aflat în situația de la alin. (4) își va putea exercita dreptul de vot la secția de votare, conform legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *