Vot prin corespondenta nevalidat la Bonn

Am trimis impreuna cu sotul votul prin corespondenta, in timp util, la Bonn. Surpriza! Am primit e-mail ca Votul nu a ajuns la timp pentru a fi validat. E greu de crezut ca posta germana pierde exact plicurile cu voturile care trebuie sa ajunga la Bonn. Nu stuntem singurii in aceasta situatie. Se poate face o investigatie oficiala?

Detalii sesizare

10 noiembrie 04:18 PM  ·   Germania Bonn   ·   Categorii: Funcționarea administrației electorale, Vot în străinătate,   ·   Calitate: alegator

 

Un comentariu

  1. Buna ziua, si eu am avut aceeasi problema. Am luat legatura presedintele sectiei de vot (cea responsabila cu voturile prin corespondenta) de la Bonn si acesta e raspunsul primit:

    „Cauza nevalidarii acestor plicuri a fost o disfuncţionalitate tehnică (plicurile au fost recepţionate de către misiunea diplomatică – dar nu au putut fi validate). Această problemă tehnică a fost semnalată fapt pentru care la turul II plicurile vor putea fi validate.
    Vă precizez faptul că toţi alegătorii care s-au înscris pentru votul prin corespondenţă au primit un mesaj anterior votării pentru a se prezenta la cea mai apropiată secţie de vot în vederea desfăşurării procesului electoral.”

    Urmarind datele de pe site-ul https://prezidentiale2019.roaep.ro/, sectiunea ‘Corespondenta’, se poate observa ca doar in cazul Germaniei exista un procent mare de voturi nevalide (coloana b2, probabil majoritatea trimise la Bonn), deci tind sa cred faptul ca a fost o problema tehnica si mai putin o actiune coordonata de ignorare a voturilor prin corespondenta.

    Eu personal voi trimite la Berlin votul pentru turul 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *