Vot pentru alegeri europeene si referendum in Liege, Belgia

In Liege, Belgia, coada la vot a avansat extrem de greu. Un coleg a putut intra in fata, fiind cu copilul. Mi-a relatat la iesire ca, desi numarul de stampile era suficient (5-6), au intarziat in mod intentionat procesul de vot, prin faptul ca completau pentru fiecare tip de vot un formular cu datele de pe buletin. Colegul meu a votat si a asteptat ca formularele sa fie completate pentru a putea semna. Potrivit lui, de cand a intrat si pana a iesit din biroul de vot au trecut 7-8 minute. In plus, din ce a observat, votau in medie 1-2 oameni in acelasi timp. El, de exemplu, era singurul votant in momentul in care a iesit.

Timpul de asteptare mediu la Liege a fost de 7 ore. Eu am stat incepand de la ora 18 si pana la 22:15, deoarece s-a comunicat ca votul se prelungeste dupa ora 21. La ora 21:30 au "inchis sistemul" si nu a mai putut vota nimeni. Mai erau in jur de 100 de oameni la coada, pe de alta parte multi au renuntat, fiind convinsi ca nu vor apuca sa voteze.

Cand oamenii au refuzat initial sa plece, unii din oficiali au amenintat ca exista riscul sa se anuleze toate voturile.

Detalii sesizare

27 mai 08:05 AM  ·   Belgia Liege   ·   ·   Adresă: Rue du Mont Saint Martin 11, Liège, Belgia( harta)   ·   Categorii: Accesibilitatea la vot, Vot în străinătate,   ·   Calitate: alegator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *