Vot nevalidat trimis la Bonn

Cum am citit mai sus, mai sunt și alte persoane care au aceeași problema . Trei plicuri trimise recomandat la Bonn, predate in data de 17.10, toate trei nevalidate pentru ca nu ar fii ajuns in timp. Pe pagina BEC am văzut ca la Bonn nu s-a validat nici un vot prin corespondenta.

Detalii sesizare

9 noiembrie 07:30 AM  ·   Germania Bonn   ·   Categorii: Funcționarea administrației electorale,   ·   Calitate: alegator

 

Un comentariu

  1. Buna ziua, si eu am avut aceeasi problema. Am luat legatura presedintele sectiei de vot (cea responsabila cu voturile prin corespondenta) de la Bonn si acesta e raspunsul primit:

    „Cauza nevalidarii acestor plicuri a fost o disfuncţionalitate tehnică (plicurile au fost recepţionate de către misiunea diplomatică – dar nu au putut fi validate). Această problemă tehnică a fost semnalată fapt pentru care la turul II plicurile vor putea fi validate.
    Vă precizez faptul că toţi alegătorii care s-au înscris pentru votul prin corespondenţă au primit un mesaj anterior votării pentru a se prezenta la cea mai apropiată secţie de vot în vederea desfăşurării procesului electoral.”

    Urmarind datele de pe site-ul https://prezidentiale2019.roaep.ro/, sectiunea ‘Corespondenta’, se poate observa ca doar in cazul Germaniei exista un procent mare de voturi nevalide (coloana b2, probabil majoritatea trimise la Bonn), deci tind sa cred faptul ca a fost o problema tehnica si mai putin o actiune coordonata de ignorare a voturilor prin corespondenta.

    Eu personal voi trimite la Berlin votul pentru turul 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *