Vot in strainatate ( Franta )

Azi 07.10.2019 inca nu am primit formularele sa pot vota in strainate. M-am inscris de vreo 2 luni. Ce mai pot sa fac ? Multumesc !

Detalii sesizare

7 octombrie 07:37 AM  ·   Franța 95870 Bezons   ·   Categorii: Înscrierea pentru votul în străinătate, Vot în străinătate,   ·   Calitate: alegator

 

5 comentarii

 1. Buna ziua, nu am primit documentatia (locatie Paris-IDF) si nu stiu cum sa fac sa semnalez acest lucru pentru a putea sa imi exercit dreptul la vot eventual la sectii. Multumesc!

  1. Buna ziua,

   Trebuie sa scrieti la [email protected], catre Autoritatea Electorala Permanenta.
   Potrivit art 11 din Legea 288/2015
   (4) Alegătorul este obligat să comunice de îndată Autorității Electorale Permanente pierderea, furtul, deteriorarea sau distrugerea documentelor prevăzute la art. 10 alin. (1) lit. a)-c) și e), din motive neimputabile acestuia, precum și situațiile în care aceste documente nu i-au parvenit până cel mai târziu cu 20 de zile înaintea datei votării.
   (5) Alegătorul aflat în situația de la alin. (4) își va putea exercita dreptul de vot la secția de votare, conform legii.

   Daca nu primiti documentele, veti putea vota in sectie, intrucat se considera ca nu ati votat prin corespondenta. Conform legii, votati prin corespondenta doar daca trimiteti plicul inapoi, iar acesta este inregistrat cel tarziu joia dinaintea zilei alegerilor, pana la ora 24.00.

 2. Buna ziua! Aceeasi situatie si la mine – inscriere si confirmare inca din august. Pe 23.10 am scris celor de la [email protected], ei m-au retrimis la [email protected] (Biroul electoral nr.48 pt romanii din strainatate), acestia mi-au raspuns standard, cum ca sa consult siteul MAE si Ghidul alegatorului roman in strainatate. Eu i-am intrebat ce sa fac concret, daca am dreptul sa ma prezint la sectia de votare din strainatate, ei nu mi-au mai raspuns, din motive de incompetenta, presupun!
  De aceea va multumesc, sper sa aveti dreptate vis-a-vis de solutia prezentata si sa nu am probleme la vot.

 3. Pe unele siteuri de stiri (ex. 24 Digi) circula o lista cu adrese gresite. La Le Mans nu se voteaza la Allonnes (care, apropo, se scrie cu cu doi de n – nu cu un singur n cum este trecut pe aceasta lista).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *