Vot imposibil in Germania a multor cetateni romani, sectia de vot 126 (Neustadt an der Weinstraße)

Le Quartier Hornbach 19, 67433 Neustadt an der Weinstrasse (consulat onorific)
Nr. Secție : 126

Cetateni romani au stat 7-8 ore la coada pentru a vota. Erau prezente inclusiv femei gravide, mame care alaptau sugari, un varstnic de ca. 90 ani. Eu am asteptat ca. 3 ore, intre 15:22-18:35. Neputand sa mai astept, a trebuit sa plec fara a fi votat. Coada a avansat cam 50 - 70 m in 3 ore.

In concluzie se refuza din nou cetatenilor romani din diaspora dreptul prin constitutie la vot. Este o ilegalitate. Autoritatile romane trebuie trase la raspundere pentru disfunctionalitatea organizarii votului, problema care nu se intampla pentru prima data. Ar fi trebuit ca de la ultimele alegeri disfuntionale din diaspora, sa traga invataminte si sa reformeze sistemul de vot in asa fel incat, precedentele sa nu se mai repete. De ex. sa introduca vot prin corespondenta, asa cum se face printre altele in Germania, si sa suplimenteze numarul de sectii de votare, intrucat au fost in mod cert ABSOLUT prea putine!!!
La ca. 4 milioane de romani in diaspora (cu probabil procent mare de indreptatiti la vot), se poate calcula proportional cu sectiile din Romania, cate sectii de votare ar fi fost necesare in diaspora.

Refuzul prelungirii orelor de votare, in ciuda faptului ca multi cetateni nu au reusit sa voteze si a fost cerut acest lucru din multe parti, indica o posibila premeditare a problemei. Se creaza suspiciunea ca cetatenii romani din diaspora au fost posibil in mod voit si premeditat impiedicati in a vota.

Cetatenii si stramosii nostri romani au murit la revolutia din 1989 si in ultimul secol in razboiele mondiale pentru patrie si libertate, ca acum sa ni se ingradeasca libertatea si drepturile castigate de ei! E o rusine si un abuz!

Detalii sesizare

26 mai 09:39 PM  ·   Germania Neustadt an der Weinstraße   ·   Categorii: Accesibilitatea la vot,   ·   Calitate: alegator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *