Vot Alegeri Europarlamentare

Organizarea defectuoasa a alegerilor Europarlamentare in diaspora, mai precis Londra, Marea Britanie:
- Subdimensionarea personalului, numarul minim de cabine si stampile (2-3 cabine de vot, 3 stampile) pentru un numar de mii de oameni prezenti la vot.
- Inchiderea sectiei din Harrow la ora 20.10, cu aproape o ora inainte de finalul alegerilor si contrar legii electorale. Ar trebui stabilite sanctiuni impotriva presedintei/lui sectiei de votare pentru solicitare facuta politiei engleze de a inchide accesul in sectie inainte de finalul oficial al programului de votare, in conditiile in care sute sau chiar cateva mii de oameni mai asteptau sa-si exercite dreptul fundamental de a alege si de a fi ales.
Fotografia atasata este facuta la ora 20.17, cand ne indepartam de sectia de votare dupa ce lantul de politisti britanici din fata intrarii ne-a confirmat ca nu mai e nimic de facut si nu ni se va mai permite sa intram.

Detalii sesizare

27 mai 04:22 PM  ·   Marea Britanie Londra   ·   Categorii: Abuz de resurse publice, Accesibilitatea la vot, Nereguli legate de funcționarea administrației electorale, Presiuni din partea autorităților, Probleme în zilele votului, Vot în străinătate,   ·   Calitate: alegator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *