Scanare CI fara sa votez

Buna seara,
Ma numesc Savu Mihail domiciliat in C**** sector 6 Bucuresti. Azi 11.12.2016 in jurul orei 14 am fost sa votez la ŞCOALA GIMNAZIALĂ Nr.163 sectia 1217 ,fiind informat de la TV ca se poate vota la orice sectie din sectorul unde am domiciliul , am intrebat presedinta sectiei daca pot vota acolo conform legii, mi-a spus ca a primit o noua directiva acum de la BEC care permite votul doar la sectiile arondate si ca trebuie sa ma duc acolo.
Dupa aceasta discutie mi-a solicitat cartea de identitate pe care a scanat-o ca si cum ar trebui sa votez , si m-a inscris pe o lista separata cu datele din CI, dupa care mi-a zis sa ma duc la sectia de care apartin.
Ceva nu mi s-a parut in regula, am sunat la BEC sector 6 si i-am informat dar cei de la BEC 6 considera ca presedinta sectie mai intai mi-a scanat CI si apoi si-a dat seama de greseala si m-a trecut pe o lista de separata de greseli.
Am incercat sa le explic ca nu a fost asa ca presedinta stia ca nu pot vota acolo dar totusi a dorit sa-mi scaneze CI
Ca sa nu apara neintelegeri a trebuit sa renunt la dreptul meu la vot.

Detalii sesizare

11 decembrie 07:39 PM

sectie: 1217   ·   București   ·   Adresă: BUCUREŞTI SECTORUL 6, Strada Alizeului , Nr. 9 · hartă

Categorii: Nereguli legate de birourile electorale,   ·   Calitate: alegator

Un comentariu

  1. Conform legii, in Bucuresti puteti vota doar la sectia unde sunteti arondat. Scan-ul cartii de identitate nu este echivalent cu votul in sine, asadar aveati dreptul de a vota la sectia unde v-a indicat presedintele sectiei de votare.

Lasă un răspuns