Plicuri nescanate la Bonn

Buna ziua! Suntem doua persoane din Germania care am trimis votul prin corespondenta la consulatul din Bonn, cu destul timp inainte. Votul ne-a fost invalidat deoarece nu ar fi ajuns la timp, ceea ce putin probabil. Pe site-ul BEC de prezenta la vot se poate vedea ca voturile prin corespondenta au fost procesate la Berlin, München si Stuttgart (341 voturi in total), dar nu la Bonn. Mi se pare putin credibil ca noi sa fim singurii care au trimis la Bonn, deci probabil niciun plic trimis la Bonn nu a fost scanat.

Detalii sesizare

8 noiembrie 01:56 PM  ·   Germania Bochum   ·   Categorii: Vot în străinătate,   ·   Calitate: alegator

 

2 comentarii

  1. Buna ziua, si eu am avut aceeasi problema. Am luat legatura presedintele sectiei de vot (cea responsabila cu voturile prin corespondenta) de la Bonn si acesta e raspunsul primit:

    „Cauza nevalidarii acestor plicuri a fost o disfuncţionalitate tehnică (plicurile au fost recepţionate de către misiunea diplomatică – dar nu au putut fi validate). Această problemă tehnică a fost semnalată fapt pentru care la turul II plicurile vor putea fi validate.
    Vă precizez faptul că toţi alegătorii care s-au înscris pentru votul prin corespondenţă au primit un mesaj anterior votării pentru a se prezenta la cea mai apropiată secţie de vot în vederea desfăşurării procesului electoral.”

    Urmarind datele de pe site-ul https://prezidentiale2019.roaep.ro/, sectiunea ‘Corespondenta’, se poate observa ca doar in cazul Germaniei exista un procent mare de voturi nevalide (coloana b2, probabil majoritatea trimise la Bonn), deci tind sa cred faptul ca a fost o problema tehnica si mai putin o actiune coordonata de ignorare a voturilor prin corespondenta.

    Eu personal voi trimite la Berlin votul pentru turul 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *