plangere penala

In temeiul art. 385 al. 1 Cod Penal ,,Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani’’, depun prezenta plangere penala intrucat am fost impiedicat sa imi exercit dreptul electoral in calitate cetatean roman, cu ocazia alegerilor europarlamentare organizate si desfasurate in data de 26 mai 2019, in diaspora, Dublin, Irlanda.
Astfel, sesisez faptul ca Ambasada Romaniei din Dublin a pus la dispozitia cetatenilor un spatiu neadecvat de votare respectiv, personal insuficient astfel incat desi m- am prezentat la punctual de votare de la ambasada in jurul orei......... , am stat la coada uriasa formata pana la ora..........................., nu mi am putut exercita dreptul de vot, procedura fiind declarata inchisa la orele 21,00, fara posibilitate de prelungire a programului astfel incat toti cetatenii aflati in curtea ambasadei si in coada uriasa formata sa isi poata exprima dreptul de vot.
Desi Ambasada Romaniei are suficient spatiu pentru organizarea in bune conditii a votarii, in data de 26 mai 2019, a fost pusa la dispozitia alegatorilor o incapere de maxim 10 m2 , in care functionau 4 angajati ai ambasadei care imparteau cele 3 stampile din dotare, scriau pe coli de hartie datele fiecarui cetatean, procedura fiind extrem de greoaie si inceata (cetatenii care au reusit sa voteze dupa cel putin 5 ore de asteptare, ieseau din camera de votare dupa cca 10-15 minute, timp foarte mult luand in considerare faptul ca alte sute de persoane asteptam afara de cel putin 7-8 ore in speranta ca vom reusi sa inaintam si sa votam).

Detalii sesizare

27 mai 12:25 PM  ·   Irlanda Dublin   ·   Categorii:   ·   Calitate: alegator

 

Un comentariu

  1. Dupa o asteptare la coada de peste 10 ore, am fost printre ultimele 5 persoane care au fost primite in sectia de votare din Dublin in data de 26 mai 2019. Detaliile acestei sesizari sunt corecte – spatiul era complet neadecvat si personalul insuficient alocat avand in vedere numarul de romani cu drept de vot stabiliti in Irlanda. Mai mult, problema de capacitate a inceput de la primele ore ale diminetii, si existau actiuni pentru remediere care ar fi putut fi luate pe parcursul zilei; nu am vazut nici o evidenta in acest sens.
    Sute de cetateni romani au fost impiedicati sa-si exercite dreptul democratic de vot si au fost lasati in curtea ambasadei scandand „Vrem sa votam”. Incurajez cetatenii afectati sa se alature acestei plangeri penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *