Organizare defectuasa a alegerilor din 26 mai 2019

Problema pe care doresc sa o sesizez este legata de modul de organizare a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019. In particular este vorba de sectia de votare din Manchester, Marea Britanie. La ora 11:30 coada formata de oamenii care isi asteptau randul la vot era de aproximativ 200 de metri. Se inainta foarte greu doatorita numarului redus de stampile de vot. Doar 4 persoane din comisia de vot se ocupau activ de preluarea alegatorilor (completarea tabelelelor cu lista suplimentara, inmanarea stampilei, etc.). Cei mai mult alegatori au stat la coada peste 4-5 ore pentru a ajunge sa voteze, simtindu-se umiliti si batjocoriti in incercarea lor de exercitare a unui drept fundamental garantat de constitutie.
Consider ca modul in care au fost organizate aceste alegeri (subdimensionarea sectiilor de vot ca numar total, numar de stampile, numar de persoane) poate fi pus pe seama a doua cauze:
1) incompetenta, agravata de neluarea in considerare a invatamintelor de la alegerile precedente,
2) sabotarea constineta a votului.
Indiferent care dintre aceste doua cauze este cea reala, se impune tragerea la raspundere a persoanelor responsabile pana la cel mai inalt nivel, inclusiv demisia ministrului de extere Theodor Melescanu.

Detalii sesizare

28 mai 11:41 AM  ·   Marea Britanie Manchester   ·   Categorii: Accesibilitatea la vot, Vot în străinătate,   ·   Calitate: alegator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *