Naștere în ziua votului

Din cate am citit cererea pt iarna mobilă se face cu o zi înainte de ziua alegerilor. Ce se întâmpla în cazul în care eu, intru in travaliu fix in ziua alegerilor și doresc sa votez.

Detalii sesizare

2 mai 05:26 PM  ·   București   ·   Categorii: Accesibilitatea la vot,   ·   Calitate: alegator

 

Un comentariu

 1. Daca sunteti internata intr-un spital, puteti inainta o cerere catre cea mai apropiata sectie de votare sambata seara

  (3) În acest sens, birourile electorale ale secţiilor de votare vor asigura, între orele 18.00 şi 20.00 ale zilei de 25 mai 2019, prezenţa la sediul secţiei de votare, pentru a putea primi cererile de deplasare a urnei speciale

  Din pacate, pentru ziua votului nu exista aceasta optiune, intrucat se poate vota doar in sectie.

  Aveti detalii aici:

  Art. 7. – (1) Alegătorii care, la data scrutinului, sunt internaţi într-o unitate sanitară publică sau privată, cămin pentru persoane vârstnice ori alte asemenea aşezăminte sociale publice sau private, pot solicita exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale, biroului electoral al celei mai apropiate secţii de votare.

  (2) Dispoziţiile art. 45 alin. (1) din Legea nr. 33/2007, republicată, cu modificările ulterioare, se aplică în mod corespunzător.

  (3) Dacă mai mult de 200 de persoane internate solicită exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale, cererile pot fi depuse, cel mai târziu până la ora 18.00 în data de 25 mai 2019, la mai multe secţii de votare din localitatea în care se află unitatea respectivă, stabilite prin hotărâre a biroului electoral judeţean sau al sectorului municipiului Bucureşti, după caz, pe raza căreia se află imobilul unde acestea sunt internate.

  (4 )Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare aflaţi în situaţia de la alin. (3) vor informa biroul electoral judeţean sau al sectorului municipiului Bucureşti, după caz, asupra numărului de persoane netransportabile la care urmează să se deplaseze urna specială.

  (5) Dispoziţiile art. 2- art. 6 se vor aplica în mod corespunzător.

  http://www.votcorect.ro/reguli/procedura-pentru-solicitarea-urnei-speciale-mobile/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *