Lipsa tus ptr stampila “votat” inca de la ora 07.30

Am votat la sectia de votare nr. 1227 (Clubul Sportiv Scolar nr.5, Caea Plevnei nt 121, Sector 6), prima camera pe partea dreapta cum se intra in cladire. Inca de cand asteptam sa mi se dea buletinele, un tanar a revenit din cabina si a sesizat pe cei prezenti ca stampila cu mentiunea “Votat” are prea putin tus si nu se imprima. I s-a restituit stampila dupa ce a fost pusa din nou in tusiera, fara a se verifica daca aceasta din urma are destul tus.
Si mie mi-a fost inmanata stampila, dupa ce a fost aplicata anterior in tusiera. Am constatat, cu toate acestea, ca tusul de pe stampila a fost suficient pentru a aplica stampila, in mod vizibil, o singura data. Deja la a doua aplicare, mentiunea “Votat” era greu lizibila. Am iesit si am atras atentia ca in tusiera nu exista destul tus, astfel ca aplicarea stampilei in tusiera nu permite preluarea unei cantitati de tus suficiente pentru ca stampila sa fie aplicata de 3 ori, fiind 3 buletine. Un domn mai in varsta in costum gri (care, la o solicitare anterioara de la Antena 3, confirmase ca este din partea ALDE), mi-a raspuns sec “Nu e vina noasta”. Nimeni nu a schitat niciun gest si nu a spus nicio vorba pentru a rezolva problema lipsei tusului. Dupa ce am terminat votarea, am solicitat sa se ia masuri pentru remedierea problemei, atragand atentia ca biroul electoral este doar la cateva sute de metri distanta. Acelasi domn mi-a replicat din nou ca nu e vina lor. A continuat sa spuna asta si dupa ce i-am atras atentia ca nu am cerut identificarea de vinovati, ci luarea de masuri pentru rezolvarea problemei.
Acum, daca la 07.30 deja aveau tus insuficient in tusiera si nu aveau rezerve de tus sau nu sa le foloseasca, cu atat mai mult in restul zilei nu va fi destul tus pentru ca optiunile de vot sa poata fi exercitate.
Cum neaplicarea stampilei cu mentiunea “votat” atrage anularea buletinului, iar prezenta stampilei se va stabili vizual, dupa ora 21.00 cand va fi doar lumina artificiala si oamenii obositi, este evident ptr mine ca se incearca anularea voturilor exercitate de cetateni.
Valina Calarasu

Detalii sesizare

26 mai 05:53 AM  ·   sectie: 1227   ·   București   ·   ·   Adresă: BUCUREŞTI SECTORUL 6, Calea Giuleşti , Nr. 54 · hartă   ·   Categorii: Nereguli legate de funcționarea administrației electorale, Probleme în zilele votului,   ·   Calitate: alegator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *