Lipsa plic turul I

Buna ziua,
Am făcut cerere pentru votul prin corespondență din Germania. Din păcate am obținut documentele necesare (plicul si conținutul) pentru turul II dar nu si cele pentru turul I. Îndată ce am observat, am scris la adresa indicată pe foaia cu instrucțiunile de vot, pe [email protected] care au trimit cererea mea mai departe la Biroul Electoral pentru străinătate și care mi-a trimis la rândul ei o broșură cu informații. Eu însă nu voi putea participa la primul tur, având în vedere că sunt înregistrat pentru vot prin corespondenta dar nu am primit documentele necesare pentru asta. Cum as putea obține so documentele de vot pentru turul I?
Mulțumesc anticipat.

Detalii sesizare

24 octombrie 10:34 AM  ·   Germania Bamberg   ·   Categorii: Vot în străinătate,   ·   Calitate: alegator

 

Un comentariu

 1. Conform legii 370, art 20
  (3) Biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate are următoarele atribuții:
  a) urmărește și asigură aplicarea unitară și respectarea dispozițiilor legale privitoare la alegeri de către toate autoritățile, instituțiile și organismele cu responsabilități în materie electorală pentru organizarea scrutinului în străinătate.
  Pe de alta parte, legea 288/2015 prevede ca
  (4) Alegătorul este obligat să comunice de îndată Autorității Electorale Permanente pierderea, furtul, deteriorarea sau distrugerea documentelor prevăzute la art. 10 alin. (1) lit. a)-c) și e), din motive neimputabile acestuia, precum și situațiile în care aceste documente nu i-au parvenit până cel mai târziu cu 20 de zile înaintea datei votării.
  (5) Alegătorul aflat în situația de la alin. (4) își va putea exercita dreptul de vot la secția de votare, conform legii.

  Trebuie sa le scrieti in continuare celor de la AEP, pentru a solutiona situatia.
  In cazul in care nu veti primi documentele, veti putea vota in orice sectie de votare la turul I. Daca documentele de vot nu ajung pana cel tarziu joia dinaintea alegerilor la biroul electoral pentru votul prin corespondenta se considera ca nu ati votat prin corespondenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *