Lipsa documente

Sunt bursiera la Bonn pe o perioada de trei luni de zile. M-am prezentat azi la una din cele doua sectii de votare ale Consulatului Roman (la Bonn) si am constatat ca nu pot sa-mi exprim dreptul la vot deoarece nu detin acte de resedinta in Germania. Mentionez ca am luat cu mine o adeverinta eliberata de catre Universitatea din Bonn in care era indicata perioada de stagiu, respectiv acceptul de bursa eliberat de universitate (semnata de catre raspunzatorul departamentului de care apartin).

Am fost informata ca nu pot sa votez, insa d-na presedinta (de comisie) mi-a spus sa astept deoarece va intreba mai departe. Interesanta a fost asteptarea -mai bine de o ora-, d-na presedinta (probabil) uitase ca era cineva acolo. Dar... daca tot nu statusem la celebra coada la votare (pentru ca nu era una), de ce sa nu stau pe acolo asa... aiurea?

E ceva care mi-a scapat, e o logica neinteleasa de mine!
"Logica" vine de la neinformarea mea, ca si cetatean roman, sau ar fi trebuit sa ghicesc ca nu e suficient un document eliberat de o institutie universitara de care apartinean in aceasta perioada? Pot face doar o precizare la faptul ca colegii mei bursieri au avut obligatia de a solicita un flotant pentru o perioada de sedere in Germania mai lunga de trei luni (in cazul meu nefiind necesar)

Legat de rezidenta mea in Germania mai este insa o varianta, in cele trei luni de zile de bursa oi fi facut naveta zilnica Romania-Bonn! Evident, scenariu probabil din viziunea altora si care nu coincide cu lumea mea.

Nu imi ramane decat sa imi cer scuze Statului Roman pentru greseala si lipsa mea de neinspiratie de a cauta si aplica pentru modalitati si variante de formare, oportunitati de care nu am beneficiat in tara mea.
Nu e vina nimanui ca am avut "indrazneala" de a pleca din tara chiar in perioada in care trebuia sa fiu mandra ca sunt cetatean roman...
Totusi, am speranta ca intr-o zi, alaturi de altii ca si mine, vom putea dovedi ca noi romanii suntem capabili de responsabilitate si ca avem curajul de a aprecia putinul pe care-l avem. Sunt convinsa ca impreuna vom lupta pentru o Romanie cu un viitor mai bun, organizare clara, siguranta sau de a fi oricand mandri ca suntem romani!

Detalii sesizare

11 decembrie 09:01 PM

Germania

Categorii: Vot în străinătate,   ·   Calitate: alegator

Lasă un răspuns