Ingradire drept de vot

Buna ziua,
Numele meu este Soare Cosmin Alexandru, datele cu caracter personal le voi pune la dispozitie daca este cazul, in calitate de alegator doresc sa va aduc la cunostinta urmatoarele.
In data de 26 mai 2019, m-am prezentat la vot in vederea exercitarii dreptului conferit prin Constitutia Romaniei, respectiv am ajuns in curtea sectiei de votare, mai exact in curtea Scolii gimnaziale 117, din strada Fabricii 22, sec. 6 si am gasit o coloana de aproximativ 150-200 de persoane ce asteptau sa-si exercite dreptul de vot. Stand la coada am auzit de la unul din agentii de politie prezenti in curte ca persoanele domiciliate pe Cetatuia sa intre inauntru la a doua usa pe dreapta. Zis si facut, ma duc acolo sa constat ca in dreptul usii erau cam 30 de persoane inghesuite intr-o forma de gramada ce asteptau la vot si din nou iau pozitia de asteptare la coada. Si stau 5 min, 10, 15 cam 40 min sa aflu ca de fapt in fata mea sunt persoane ce "doresc" (neavand alte optiuni) sa voteze pe liste suplimentare. Ok! Am intrebat, rezidentii au prioritate sau nu, raspuns la care mi-a fost comunicat ca trebuie sa stau la rand si sa astept. Cat am stat la coada au mai trecut diverse persoane din corpul de observatori si cautau alegatori la celelalte sectii si diin cand in cand mai faceau paranteze "rezindetii au prioritate". Total neadevarat si de altfel impartial!
Ajung la operatorul calculator, care nu s-a prezentat, nu avea ecuson, respectiv niciun element de identificare a persoanei mi-a scanat documentul de identitate si m-a intrebat: "Pentru ce votati?" In mintea mea am zis: "Pentru ca asa trebuie", dar i-am solicitat buletinele de vot, la care doamna a revenit cu aceeasi intrebare iritanta. De unde deduc ca adresare cu nota informativa conform legii nu exista, de fapt este o intrebare. Avand in vedere faptul ca s-au emis buletine de vot pentru toti alegatorii din listele de vot, consider ca trebuiesc inmanate toate buletinele de vot disponibile, iar alegatorul sa hotarasca daca trebuie sa voteze sau nu! Asa cum e legea! Totodata doamna presedinte de sectie s-a facut ca nu aude, ca era prinsa cu inregistrarea votantilor pe liste suplimentare, dar in schimb s-a auzit o voce din spate a unui coleg observator sa-mi inmaneze buletinele de vot si sa ma inregistreze ca atare!
Dupa aproximativ o ora, pentru o operatiune de 10 min cu stat la coada, am reusit sa-mi exercit dreptul, dar din cate am observat este o practica la scara mare acest tertip de ingradire.

Detalii sesizare

26 mai 01:26 PM  ·   București   ·   ·   Adresă: Strada Fabricii 22, București 060824, România( harta)   ·   Categorii: Nereguli legate de funcționarea administrației electorale, Probleme în zilele votului,   ·   Calitate: alegator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *