Influentarea alegatorilor si strangere (nelegala) de informatii referitoare la optiunile politice ale acestora chiar in minutele premergatoare votului.

la sectia de votare de la liceul ,,Roman Voda" din Roman Persoana care verifica alegatorii cu ajutorul tabletei intreaba daca dorim si buletinele pentru Referendum si complteaza o lista cu un pix . Eu am refuzat sa raspund, si am fost intrebat ,mai apasat inca o data. Am replicat ca eu ,doar ,am venit la vot iar domnia sa sa faca ce are de facut. Am intrebat de ce trebuie sa raspund la intrebarea pusa la cre ea mi-a raspuns ca ii trebui pentru o statistica. ( Dece pe hartie cu pixul cand avea o tableta?) Am mai spus ca nu pot raspunde pe moment dar in cabina ma voi edifica. Dupa aceea mi s-au dat toate buletinele de vot si totul s-a desfasurat firesc. Insa cu aceasta ocazie am fost fortat a ma desconspira din punct de vedere electoral lucru pe care voiam sa-l tin secret cum spune Constitutia.

Detalii sesizare

26 mai 09:48 AM  ·   București   ·   Categorii: Accesibilitatea la vot, Nereguli legate de funcționarea administrației electorale,   ·   Calitate: alegator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *