Inducere in eroare

Orice alegător poate opta să voteze pentru alegerile europarlamentare, pentru referendum sau pentru amândouă. Operatorul de tabletă are sarcina de a informa toți alegătorii resortisanți (cu cetățenia română) cu privire la această opțiune.

La Școala Gimnazială Nicolae Titulescu, operatorul de tableta - un domn mai in varsta care nu parea sa stie sa opereze prea bine tableta pentru ca il tot chema pe Presedinte pentru orice mesaj care aparea, cand completa pe foaie pentru ce voteaza, intreaba alegatorii: - Votati pentru...? neexplicand cetatenilor ca pot vota atat pentru europarlamentare, cat si pentru referendum. Multi cetateni erau debusolati de aceasta intrebare, crezand ca li se cere sa-si spuna public optiunea de vot. Clarificarea optiunii de a vota pentru referendum, pentru europaramentare, cat si amandoua era facuta doar de catre Presedinte. Cat timp am stat acolo, mai multi cetateni au sesizat aceasta problema. In opinia mea, aceasta procedura induce oamenii in eroare cu scopul de a reduce exprimarea optiunii pentru referendum si invalidarea acestuia.

Am sesizat acest lucru Presedintelui sectiei si Observatorului.

Detalii sesizare

26 mai 11:58 AM  ·   București   ·   ·   Adresă: Șoseaua Nicolae Titulescu 50-52, București, România( harta)   ·   Categorii: Probleme în zilele votului,   ·   Calitate: alegator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *