Inchiderea sectiei de votare inainte de termenul legal, evacuarea cetatenilor Romaniei cu ajutorul Politiei, ingreunarea premeditata a procesului de votare

La sectia de votare 308 din Birmingham, Marea Britanie, comisia de votare a actionat premeditat pentru a impiedica cetatenii Romaniei ce au dreptul la vot GARANTAT de constitutia statului, in a putea sa isi exprime voturile.
Inca de la orele diminetii, cetatenii ce doreau sa voteze s-au asezat la coada. Aceasta coada s-a intins pe sute de metri. Membrii sectiei de votare s-au folosit de tertipuri ce au fost intalnite la marea parte a sectiilor de votare din Europa. Au ingreunat votul si au redus viteza de desfasurarea a procesului de votare la un numar de mai putin de 150 votanti/ora.
De asemenea, din spusele celor care au reusit sa voteze, din cele 6 stampile ce trebuiau folosite, doar doua erau date spre utilizare. De asemenea membrii comisiei au acuzat o anticipare a unei prezente scazute la vot, si diverse conflicte intre comisia de vot si votanti si numarul scazut de personal/tablete de verificare a identitatii.
La ora 14:00 membrii comisiei au inchis usile sectiei de votare pentru a intra in pauza de masa.
Spre seara, votul a fost ingreunat si mai mult, coada inaintand mai putin de 5 metri in mai mult de 2 ore la un moment dat. A durat mai bine de trei ore pentru a inainta de la poarta curtii exterioare pana la poarta curtii interioare.
La ora 20:30, dupa ce in prealabil cu cateva minute in urma, Politia Birmingham dispunea cordoane la intrarea in cele doua curti ale sectiei de votare, respectiv cea interioara si cea exterioara, pentru a opri accesul votantilor catre sectie, doi ofiteri de Politie au incercat si au inchis usile sectiei de votare.
La scurt timp dupa aceea Politia si-a desfasurat fortele si a spus votantilor ca trebuie sa evacueze zona.
Intreband doi ofiteri de politie in ipostaze separate, care este cauza pentru care usile sectiei de votare se inchid inainte de termenul legal si persoanele sunt evacuate, (cu toate ca ore mai devreme, Ministrul de Externe Teodor Melescanu spunea ca persoanele aflate in curtea sectiei de votare vor putea vota chiar si dupa ora 21) ni s-a spus ca decizia de a inchide usile sectiei de votare si de a evacua persoanele din cele doua curti ale sectiei de votare a fost luata de comisia de vot.
De mentionat ca miile de oameni care au stat la coada pentru ore intregi, au stat acolo fara apa, fara mancare, si fara vreo facilitate de a putea sa isi satisfaca nevoile fiziologice, ne-existand toalete ecologice sau de orice alt fel.

Detalii sesizare

27 mai 03:30 PM  ·   Marea Britanie Birmingham   ·   Categorii: Accesibilitatea la vot, Nereguli legate de funcționarea administrației electorale, Probleme în zilele votului, Vot în străinătate,   ·   Calitate: alegator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *