Dreputl meu la vot a fost incalcat la Offenbach, Germania

Prin crasa incompententza, proasta organizare, rea vointza ce depaseste limita penalului,
MAE si BEC au impiedicat cu succes ca sa-mi pot depune votul pentru europarlamentare
si referendum.
Am ajuns la ora 10:30 la centrul de votare de la parohia si coada era deja la capatul strazii Backstrasse 12A, insemnand deja de la inceput cel putin 3 ore de asteptare. Dupa 5 ore de asteptare in care am stat fara apa si fara mancare am fost anuntati ca mai sunt 600 buletine de vot.
Lipsa totala de respect a Statului Roman si a MAE fatza de cetatzenii aflati acolo a fost demonstarta cu prisosintza prin faptul ca nu a fost in stare sa informeze pe cei prezenti acolo sau sa distribuie macar apa si sa asigure niste toalete.
A fost nevoie sa vina autoritatzile germane care au asigurat un minim de nivel de respect fatza de cei prezenti.
Dupa cinci ore la 15:30 am fost nevoit sa plec pentru ca nu am mai vazut sanse reale de a putea intra la vot.
Vazand in presa declaratia D-lui Melescanu ca au fost incidente minore. Eu nu consider asta un incident minor cand pentru a-mi exercita dreptul la vot sa stau cinci ora fara nici un fel de asistentza de catre cei care nu au fost in stare sa se ingrijeasca sa nu se ajunga la aceste cozi. Si asta nu e prima oara in 2014 a fost exact la fel. Sa nu mai spunem ca nici nu a fost un caz izolat ci la majoritatea sectiilor de votare s-au constatat aceleasi situatii. Consider ca max o ora, o ora jumate este limita acceptabila pentru a asigura un vot civilizat. Tot ceea ce este peste, din punctul meu de vedere, este obstructionarea procesului de vot.
Si in consecinta trebuiesc luate taote masurile pentru atungerea acestei tinte de o ora, inclusiv prin asigurarea de rezerve pentru o reactie rapida in cazul in care numarul votantilor depaseste cu mult asteptarile.
In aceeasi ordine de idei Statul roman nu mai poate continua in a nu oferi metode alternative de vot de genul votului prin corespondenta in anul 2019.
La fel cei responsabili trebuie trasi la raspundere pe toate nivelurile astfel incat sa invete sa-=si faca jobul cum trebuie si sa nu se mai ascunda in spatele unor partide si a unor minciuni de genul "am facut tot ce am putut".

Detalii sesizare

27 mai 12:03 PM  ·   Germania Offenbach   ·   Categorii: Accesibilitatea la vot, Nereguli legate de funcționarea administrației electorale, Presiuni din partea autorităților, Probleme în zilele votului, Probleme legate de campania electorală, Vot în străinătate,   ·   Calitate: alegator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *