Distinctie intre europarlamentare si referendum

In sectia de votare am fost intrebat daca vreau sa votez si pentru referendum si pentru parlamentare. Nu ar trebui pusa o astfel de intrebare pentru ca normal, de asteptat este ca oamenii sa isi exprime optiunea in legatura cu ambele chestiuni ( europarlamentare si referendum). Intrebandu-se la ce vrei sa votezi se face o distinctie intre cele doua chestiuni , ca si cum una ar fi mai putin importanta din punct de vedere civic decat cealalta.
Pe langa asta, a trebuit sa astept 5 minute chiar daca nu era nimeni la coada pentru ca am votat pe listele suplimentare, nu inteleg de ce. Banuiesc ca astfel de probleme ar fi putut fi intampinate, ceea ce arata ca se doreste impiedicarea oamenilor sa voteze in alt judet decat cel de resedinta.
Am atasat acestei plangeri o inregistrare audio, incepand de la minutul 10 secunda 30 poate fi auzita o doamna care se plange ca trebuie sa astepte mult pentru a vota pe listele suplimentare, se aude cum oamenii sunt intrebati daca vor sa voteze pentru ambele si se aude cum un domn se plange pentru ca i-au fost date doua buletine de vot care aveau aceeasi intrebare.

Detalii sesizare

26 mai 08:45 AM  ·   sectie: 171   ·   București   ·   ·   Adresă: BUCUREŞTI SECTORUL 2, Strada Giuseppe Garibaldi , Nr. 11 · hartă   ·   Categorii: Nereguli legate de funcționarea administrației electorale,   ·   Calitate: alegator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *