Dezorganizarea personalului

M-am prezentat la sectia de votare nr. 1036 (starea civila a sectorului 6, Bucuresti), unde, cu scopul de a vota erau 2/3 persoane, restul apartinand personalului din sectia de votare.
Cand am precizat ca sunt din provincie, mi s-a spus sa merg in cealalta parte, la sectia 1037. La intrare, scanand cartile de identitate ale alegatorilor, depasit de situatie si oarecum surprins de prezenta unei persoane din “provincie”, dupa ce ii precizeaza colegului provenienta mea si il intreaba cum trebuie sa procedeze, barbatul ma indeamna sa ma intorc la nr. 1036.

Principala problema nu este faptul ca m-am deplasat dintr-o parte in alta, ci activitatea persoanelor din sectiile de votare care era foarte dezorganizata. Atitudinea lor dezorientata, a celor din “sistem”, transmite incertitudine si creeaza neplaceri cetatenilor, ceea ce consider ca nu este admisibil, in conditiile in care alegerile au fost anuntate si s-a luat la cunostinta organizarea acestora. Pareau uimiti si depasiti de situatie cand apareau persoane din provincie care trebuiau inscrise pe listele suplimentare, manifestandu-se ca si cum o asemenea situatie nu a fost prevazuta si greutatea sarcinii de a inscrie alegatorii pe listele suplimentare le-a fost atribuita incorect.

Cateva persoane asteptau la rand, pentru a fi inscrise pe aceleasi liste suplimentare, insa nu toti membrii sectiei de votare pareau a avea atributii bine stabilite, cel ce inscria alegatorii, atentionandu-l pe un altul sa indrume o persoana mai in varsta in vederea introducerii buletinului de vot corespunzator urnei si scrutinului, deoarece el discuta si isi manifesta oarecum nemultumirea ca “din sectia 1037 sunt trimisi toti la 1036”. Personal, nu am considerat asteptarea un impediment, insa unii au renuntat.
O alta situatie ce crea dezordine era generata de stampilele de vot. I se dadea persoanei stampila, apoi i se lua din mana si i se dadea alteia, insa incaperea fiind destul de restransa, o asemenea miscare in prezenta atator persoane creea un disconfort si aglomeratie.

Ca o conditie imperioasa ar fi instruirea membrilor sectiilor de votare, deoarece, cum am mai precizat, atitudinea, dezorganizarea si incertitudinea lor se transmite si este observata de cei ce se prezinta la vot.

Avand in vedere amploarea acestor alegeri, cred ca ar putea fi organizate in alte conditii, acordandu-li-se mai multa atentie, mai ales ca evenimentul s-a petrecut in Bucuresti, capitala tarii, un important centru universitar.

Detalii sesizare

26 mai 10:29 AM  ·   sectie: 1036   ·   București   ·   ·   Adresă: BUCUREŞTI SECTORUL 6, Aleea Valea Prahovei , Nr. 1 · hartă   ·   Categorii: Altele, Nereguli legate de funcționarea administrației electorale,   ·   Calitate: alegator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *