Dezinformare intentionata si restrictionarea accesului la sectia de votare

Am ajuns in apropierea sectiei de votare pe la 14:35 / 14:40. In drum spre sectia de votare pe North Park Road am fost depasiti de o dubita a politiei cu sirena de urgenta. Politistii au intrat in sectia de votare si au iesit la scurt timp dupa ora 15:00 si in grupuri de cate doi au venit sa vorbeasca cu persoanele care stateau la coada la votat. Noua ni s-a spus ca politia ne transmite un mesaj din partea presedintelui comisiei de votare, conform caruia doar 800 de buletine de vot au fost primite la sectie din care mai raman doar 700. Politia ne-a aratat o zona pe Park Approach unde conform estimarilor lor s-ar afla ultimele persoane care ar putea vota. Finalul mesajului a fost: 'Ne pare foarte rau dar probabil nu veti putea vota azi.'. Aceste informatii s-au dovedit a fi complet incorecte, intrucat conform BEC s-au inscris 1546 de persoane pe listele sectiei de votare. Unul din observatorii independenti a indicat ca peste 2000 de buletine de vot au fost distruse intrucat nu au fost folosite si ca in total in sectia de votare au fost 5000 de buletine de vot. Este clar ca aceasta a fost o actiune intentionata de dezinformare ca sa descurajeze votantii. Daca cumva s-au primit buletine suplimentare dupa aceasta conversatie (pe la 15:15) nu ni s-a spus acest lucru.
In plus dupa ora 19:00 politia a inceput sa restrictioneze accesul la incinta sectiei de votare. Initial au restrictionat accesul din parcare catre cladire - se intra foarte incet si in grupuri foarte mici; pe la 19:45 / 19:50 politistii au format un cordon si au blocat accessul dinspre aleea Park Approach in parcarea cladirii. Asadar s-a incercat intentionat sa se limiteze accessul la sectia de votare in ultimele ore ale scrutinului.

Detalii sesizare

27 mai 10:37 AM  ·   Marea Britanie Birmingham   ·   Categorii: Abuz de resurse publice, Accesibilitatea la vot, Presiuni din partea autorităților, Probleme în zilele votului, Vot în străinătate,   ·   Calitate: alegator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *