cum se fraudeaza la Sectia de votare 134 Brasov

In jurul orei 9 cand am ajuns la sectia de votare 134 din Brasov, unui grup de aprox 20 de tineri veniti din judet in orasul Brasov la o competitie sportiva si care voiau sa voteze, le era refuzat dreptul de a vota fiind informati ca nicio persoana din judet nu poate vota decat la sectia unde este arondat, adica la domiciliu. Luat la intrebari, cerberul de la usa salii de votare sustinea sus si tare ca asta este, asa au primit dispozitii si ca ce se spune le tv nu e adevarat, nu poti vota in judet decat la domiciliu, iar studentii pot vota (sectia 134 este in complexul studentesc Memorandului, fost cantina studenteasca) doar daca prezinta viza de flatant in Brasov, altfel NU. Si ca nu avem decat sa ne informam pe internet, el nu poate prezenta documente, e de datoria noastra sa ne informam corect (afirmatii facute urland la noi). Am sunat la 112 pentru a sesiza situatia anormala, urletele cerberului si amenintarea cu evacuarea. Am fost informat ca un echipaj va fi terimis si sa astept sosirea acestuia. Contrazis de unul din tinerii ramasi care vorbise la telefon cu mama sa, presedinte de sectie votare in localitatea de domiciliu si care la telefon dorea sa vorbeasca cu cerberul de la usa pentru a confirma ca acesta este in eroare si impiedica exercitarea dreptului le vot, am fost lasati sa vorbim cu presedinta sectiei de votare 134 Bv care ne-a spus ca daca suntem nemultumiti (eu interveneam in favoarea grupului trimis la plimbare) sa facem contestatii scrise.
In timp ce scriam contestatiile, brusc a anuntat ca pot vota si cei din judet DACA FAC CERERE SCRISA !
Au facut cerere cei doi tineri ramasi din grup, dar pana sa scrie cererile au fost la fel de brusc anuntati ca da, pot vota fara cerere.....Sesizarea tanarului bine documentat a ramas la presedinta sectiei de votare si cred ca va ajunge la cosul de gunoi. Cand dupa votare si discutiile cu echipajul de politie trimis dupa apelul meu la 112 m-am prezentat cu sesizarea, presedinta sustinea ca o primeste doar daca am altceva de sesizat decat ce a sesizat tanarul inaintea mea. La insistentele mele ca sa primeasca sesizarea si sa o stampileze si semneze ca sa o fotocopiez, a solicitat timp de consultare cu ..... A revenit spunandu-mi ca ma va suna pe telefon ca sa ma prezint mai tarziu pentru a primi de la dansa un raspuns scris, cum am solicitat in sesizare. Ulici Gheorghe Bv.

Detalii sesizare

26 mai 08:48 AM  ·   sectie: 134   ·   Brașov   ·   ·   Adresă: BRAŞOV, Strada Memorandumului , Nr. Nr. 39 · hartă   ·   Categorii: Accesibilitatea la vot, Probleme în zilele votului,   ·   Calitate: alegator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *