Index Reguli

Lista secțiilor de votare din străinătate

Pentru alegerile prezidențiale a fost publicată o listă de 835 secții de votare din străinătate.

Lista va fi completată pe parcurs, conform art 23 din Legea 208/2015:
 
(5) Începând cu a cincisprezecea zi din perioada electorală până cel mai târziu cu 20 de zile înaintea datei votării, Ministerul Afacerilor Externe comunică Autorității Electorale Permanente, în mod eșalonat, propunerile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare privind sediile secțiilor de votare din străinătate prevăzute la alin. (1)-(4), de îndată ce acestea sunt finalizate.
(7) În termen de cel mult 3 zile de la data fiecărei comunicări prevăzute la alin. (5), Autoritatea Electorală Permanentă aprobă, prin hotărâre, propunerile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare privind sediile secțiilor de votare din străinătate. În cel mult 3 zile de la data ultimei comunicări, Autoritatea Electorală Permanentă aduce la cunoștință publică lista finală a sediilor secțiilor de votare din străinătate.

Pentru a mări harta apăsați pătratul din colțul dreapta sus. Harta reflectă situația din 20 octombrie 2019

Harta oficială a secțiilor, dezvoltată de MAE este accesibilă pe

Vezi lista completă aici. Format xls. Versiunea oficială, site AEP.


Înapoi la cuprins

16 comentarii

  1. Buna ziua,

    As dori sa solicit o clarificare referitoare la Sectia de Votare nr. 803 (adresa e listata ca fiind in statul New York din SUA, dar pe harta arata ca si cum ar fi intr-o suburbie a Boston-ului). Imi puteti spune va rog, cui sa ma adresez?

    Numai bine,
    Andrei

  2. Buna seara !
    Daca am cetatenie română si locuiesc legal in Germania dar nu am buletin sau pasaport romanesc (valabil) pot vota la o sectie de votare din Germania ? Pasaportul e expirat ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *