Index Reguli

Cum pot vota persoanele confirmate sau suspectate de a fi infectate cu COVID-19?

Până în acest moment nu există nicio prevedere specială. După înființarea Biroului Electoral Central, acesta poate emite reguli suplimentare privind organizarea acestui proces. Conform legislației actuale, alegătorii care nu se pot deplasa sau sunt internați în spital pot solicita urna mobilă, fără referințe specifice la COVID-19.

Legea 135/2020 prevede că:

Art. 6. –

(1) Membrii birourilor electorale, personalul tehnic auxiliar, persoanele acreditate, delegații acreditați, operatorii de calculator, personalul de pază și alegătorii pot primi, în mod gratuit, materiale de protecție sanitară, în condițiile stabilite prin hotărârea Guvernului privind măsurile tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale, prevăzută la art. 2 alin. (2) din Legea nr. 84/2020, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19.

(2) Materialele de protecție sanitară prevăzute la alin. (1), precum și igiena și dezinfecția localurilor de vot se asigură de Ministerul Sănătății, iar transportul și distribuirea acestora se asigură prin grija Ministerului Afacerilor Interne și a instituțiilor prefectului, cu sprijinul primarilor.

 


Înapoi la cuprins

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *