Poți căuta aici în varianta fără hartă (se încarcă mai rapid).

* baza de date reflectă documentele publicate pe 3 septembrie 2020. Față de informațiile publicate la prânz au fost operate modificări pe site-ul BEC la candidații de la județul AR, care se regăsesc în baza de date. 
Multumim partenerilor care ne-au sprijin în dezvoltarea acestei platforme.

STATISTICI

În primul rând, constatăm că în acest an birourile electorale au centralizat mai puține informații decât în 2016, când se publicau și alte date precum data și anul nașterii, cetățeania sau sexul candidatului. Reamintim că în 2016 Expert Forum a arătat că au existat 477 de candidați sub vârsta legală de 23 de ani. În condițiile în care nu se mai publică aceste date nu mai putem observa dacă există astfel de probleme în acceptarea candidaturilor și nu mai putem realiza anumite analize detaliate.

Lipsa unor informații suplimentare nu permite nici verificări suplimentare. Spre exemplu, în urma analizei bazei de date am identificat nume similare care figurează de până la 11 ori în aceeași circumscripție, fără a putea ști dacă este vorba de aceeași persoană sau nu:

Update (12 septembrie) - conform răspunsurilor primite de la birourile electorale de circumscripție din Bogdan Vodă și Oncești, candidații sunt diferiți. 

Baza de date centralizează un număr de 256.042 candidaturi la funcțiile de primar, consilier local, consilier județean, președinte al consiliului județean, primar sau consilier general. Platforma include atât o variantă a datelor expuse sub formă de hartă, cât și una sub formă de text.

Platforma include și o secțiune dedicată statisticilor, care reflectă printre altele:

Total candidati: 256.042 (unele persoane au candidat la mai multe funcții)

Cele mai frecvente nume de candidati

Top 20 localitati cu cei mai multi candidati la primarie

Competiție pentru consiliile locale

Sursa date: Biroul Electoral Central  / Autoritatea Electorală Permanentă

 

Dezvoltarea acestei secțiuni a fost susținută printr-un grant al Ambasadei Canadei în România.